Streslerini Türk Sanat Müziği ile atıyorlar

Streslerini Türk Sanat Müziği ile atıyorlar
Adıyaman'da farklı meslek gruplarından bir araya gelen sanatseverler, günlük yaşamın koşuşturmacası ve stresinden Türk Sanat Müziği ile uzaklaşıyor

Adıyaman'da memur, doktor, eczacı ve esnaf gibi farklı meslek gruplarından oluşan sanatseverler, iş yaşamının getirdiği stresi Türk Sanat Müziği ile atıyor.

Vali Işık Kültür ve Sanat Evi'nde haftada bir buluşan sanatseverler, kurdukları koroda Türk Sanat Müziği eserlerini seslendiriyor. Yıl içinde bazı konserlere de çıkan grup, ayrıca konservatuvara katılacak öğrencilere ücretsiz eğitim veriyor.

TRT’ye de birçok ses sanatçısı yetiştiren Adıyaman Musiki Derneği ekibi, tarihin ve geçmişin izlerini taşıyan şarkıları tarihi yapı içerisinde seslendirerek kendilerini dinlemeye gelen vatandaşlara unutulmaz saatler yaşatıyor.

Adıyaman Musiki Derneği Başkanı eczacı Erdal Oranlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte 20 yıldan beri dernek olarak çalışmalarını sürdürdüklerini anlattı.

Derneğin kendilerine, iş stresinden uzaklaşabilme imkanı sunduğunu ifade eden Oranlı, "Hafta boyunca günlük yaşamdaki sıkıntılarımızı, hafta sonu arkadaşlarla bir araya gelerek söylediğimiz şarkılarla unutmaya çalışıyoruz." dedi.

Faaliyetlerini başarıyla sürdürdüklerini kaydeden Oranlı, "Bizim kurslara katılan öğrencilerden konservatuvarı kazanıp şu anda TRT’de olan arkadaşlarımız bile var. Zaman zaman gelip bizi ziyaret ediyorlar." ifadesini kullandı.

Gençlerin Türk Sanat Müziğine pek ilgi duymadığını söyleyen Oranlı, "Genç nesil maalesef Türk Sanat Müziği'ne pek ağırlık vermiyor. Genç nesli aramıza çekmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu da bizim için sevindirici oluyor. Kursumuza gelen gençleri görünce çok seviniyoruz. Gençler, ekibimize gönülden bağlanmalı. Türk Sanat Müziği'ni özellikle Adıyaman’da yaşatmalıyız." diye konuştu.

- "Udu elime aldığımda tüm yorgunluğumu atıyorum"

Adıyaman Musiki Derneği Türk Sanat Müziği Koro Şefi ve Dernek Genel Koordinatörü İrfan Turan da sanatın yaşaması için Adıyaman’da çok büyük çalışmalar yaptıklarını belirtti.

İŞKUR İl Müdürlüğünde şube müdürü olarak görev yaptığını kaydeden Turan, "Memur hayatı zor aslında. Gün içinde birçok evrakla uğraşmak yorucu oluyor. Hafta sonu elime udu aldığımda tüm yorgunluğumu ve stresimi atıyorum." dedi.

Dikiş makinesi tamircisi olan Solist Mehmet Sapan ise Türk Sanat Müziği'nin kendisi için vazgeçilmez bir uğraş olduğunu anlattı.

Ülkenin öz müziğinin, değerlerinin kaybedilmemesi gerektiğini belirten Sapan, 20 yıldır koroda bulunduğunu aktardı. Sapan, "Hep Adıyaman’a konservatuvar kurulsun isterdim. Gençlerin şimdi şansı var. Konservatuvara ilgi çok yüksek. Hafta sonunu arkadaşlarımla bir araya geldiğim zaman, şarkı söylediğimde tüm stresimi atıyorum." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.