SÜ Esnaf ve Sanatkarlar Odası iş birliğine imza attı

SÜ Esnaf ve  Sanatkarlar Odası  iş birliğine imza attı
 Editör
Selçuk Üniversitesi İle Konya Mobilyacılar Esnaf Ve Sanatkarlarlar Odası Arasında “üniversite Sanayi İş Birliği Protokolü” İmzalandı.

GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ICMPD’nin Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Konya Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın yürüttüğü “ICMPD/2023/ENHANCER-353-1230194 Konya'da Girişimcilik Yükseliyor Projesi” kapsamında Mobilya Girişimcilik Eğitimleri için Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile “Girişimcilik Eğitimi Sertifika Programı” iş birliği protokolü imzalandı.

img-20231017-wa0009-1.jpg

Protokol kapsamında Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi son sınıf öğrencileri ve mezunları sektörümüzdeki ara eleman çözümü için açılacak mesleki eğitim kursları ile, Girişimcilik Eğitimlerine katılım sağlayacak; başarılı olanlara Girişimcilik Eğitimi Sertifikası verilecek. Avrupa Birliği tarafından finanse edilen proje başvuruları kapsamında iş yeri açmak isteyenlere 5.000 Euro destekli %100 hibe için başvuru sağlanacak.

Konya Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet GÜNBAŞ,ICMPD’nin yürüttüğü Avrupa Birliği tarafından desteklenen Konya'da Girişimcilik Yükseliyor Projesi kapsamında Mobilya Girişimcilik Eğitimleri ve Mesleki Eğitim kursları ile ara eleman çözümü ve istihdam olanaklarının artacağını belirtti. İmzalanan protokol kapsamında başta Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Metin AKSOY’a, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Rabia KÖSE DOĞAN’a, Dekan yardımcılarına ve Fakülte Sekreterine teşekkürlerini iletti.

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rabia KÖSE DOĞAN, “Üniversite Sanayi iş birliği İş Birliği Protokolü” kapsamında son sınıf öğrencilerine ve mezunlara verilecek eğitimler sonrasında istihdamların artırılması ile hazırlanacak projelerle alınacak hibe desteğinin iş yeri açma konusunda yeni girişimcilere büyük destek sağlayacağını belirtti. Protokol için Rektörlüğümüze, Konya Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet GÜNBAŞ’a ve Genel Sekreter Fatih ESEN’e teşekkürlerini sundu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.