Su için topladığı 2 bin 500 imzayla Devlet Bahçeli’nin kapısını çaldı
Konya’da su sorununun dillendirilmesi konusunda yürüttüğü çalışmalarla tanınıp bilinen Altınekin Ziraat Odası Başkanı Bekir Kağnıcıoğlu, içinde Konya’nın su sorunu, sorunun çözümü için öneriler ve Altınekin’den 2 bin 500 üreticinin imzası bulunan dosyayı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye teslim etti.

Yaklaşık 15 yıldır Konya’nın Altınekin ilçesinde Ziraat Odası Başkanı olarak görev yapan ve göreve geldiği ilk günden itibaren Konya Ovası’nın su sorunu üzerine çalışmalar yürüten Bekir Kağnıcıoğlu, Konya Ovası’nın kuzeyinin suya kavuşması için derinlemesine yaptığı araştırmalar neticesinde ortaya çıkan su raporunu farklı zamanlarda hem iktidar hem de muhalefet kanadından siyasi liderlerle, milletvekilleri ve bürokratlarla paylaşıyor.
KONYA’NIN SU SORUNUNU DEVLET BAHÇELİ’YE ANLATTI
Altınekin Ziraat Odası Başkanı Bekir Kağnıcıoğlu dün de MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli’yi Ankara’da bulunan MHP Genel Merkez Binası’ndaki çalışma ofisinde ziyaret ederek içerisinde Konya Ovası’nın kuzeyinde bulunan ilçeleri olan Altınekin, Kulu ve Cihanbeyli’nin su sorununun çözüme kavuşturulması için önerilerin ve fizibilite raporlarının bulunduğu dosyayı Devlet Bahçeli’ye teslim etti.
Ziyarette küresel iklim değişikliğinin ülkemize yansıması ve bu durumun Konya’ya etkileri üzerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye sunum yapan Altınekin Ziraat Odası Başkanı Bekir Kağnıcıoğlu, Konya Ovası’nın kuzeyinin neden bir an önce suya kavuşturulması gerektiği, ihtiyaç duyulan bu suyun nereden ve nasıl getirilebileceği gibi konularda MHP Lideri Bahçeli’ye bilgi aktardı.

DOSYANIN İÇİNDE 2500 ÇİFTÇİNİN İMZASI BULUNUYOR
Altınekin ilçesi özelinde bölgenin su ihtiyacı üzerine detaylı bilgilerin yer aldığı dosyayı Altınekin çiftçisinden toplanan 2500 imza ile birlikte MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye sunan Altınekin Ziraat Odası Başkanı Bekir Kağnıcıoğlu, “15 bin nüfuslu ve halkının yüzde 98’i tarımla uğraşan bölgemizde 780 bin dekar alanda tarımsal faaliyet yapılmaktadır. İlçemizde hat safhaya ulaşan su sıkıntısı, sulu tarım alanlarında sulu tarım yapmayı ve ürün çeşitliliğini kısıtlamaktadır. 2025 yılında da ilçemiz su kısıtı bölgesi kapsamına alınmıştır. Yeraltı sularının da ihtiyacı karşılamadığı bu bölgede çiftçilerimiz mağduriyet yaşamaktadır. Göksu Nehri suyunun Konya Ovası’na aktarılması amacı taşıyan Mavi Tünel Projesi’nin tamamlanması, Kızılırmak Projesi’nin hızlandırılması ve ilçemizin bu projelerden yararlanması amacıyla ilçe çiftçilerimizden imza toplanmıştır. Biz de bu imzalarla birlikte fizibilite raporunu Sayın Devlet Bahçeli’yi makamında ziyaret ederek kendisine sunduk” dedi.

DEVLET BAHÇELİ’NİN YAKIN İLGİSİ MUTLU ETTİ
Toplanan bu imzaları ve içerisinde su sorununa ve çözümüne yönelik detaylı bilgilerin yer aldığı dosyayı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye ilettiklerini bildiren Altınekin Ziraat Odası Başkanı Bekir Kağnıcıoğlu, “Kendisi bizi gayet sıcak ve samimi bir şekilde karşıladı. Sorunumuzu anlattığımızda tüm detayları dikkatle dinledi. Sorunumuzun Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a da iletilmesi yönündeki arzumuzu paylaştık. Yakın ilgisinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Ziyarette MHP Altınekin İlçe Başkanı ve aynı zamanda Altınekin Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Osman Tekelioğlu da yer aldı.

Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.