SÜ Türkiye'nin bor potansiyelini masaya yatırıyor

SÜ Türkiye'nin bor potansiyelini masaya yatırıyor
 Editör
SÜ Ziraat Fakültesi Toprak Bilim ve Bitki Besleme Bölümü, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve TENMAK Bor Araştırma Enstitüsü tarafından “Türkiye Yüzyılı’nda Bor Teknolojileri ve Tarımda Bor Çalıştayı” düzenlendi.

Türkiye'nin Bor Potansiyeli, Tarımda Bor Kullanımı Çalıştayı'nda Tartışıldı

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen çalıştayda, Türkiye'nin bor potansiyeli ve tarımdaki kullanımı ele alındı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, bor elementinin stratejik bir yapıya sahip olduğunu belirterek, "Dünya bor rezervinin yüzde 70 ila 80'i ülkemizde bulunuyor. Bu oldukça önemli bir değer. Gelecekte ülkemizin bu sayede ciddi atılımlar yapacağına inanıyoruz" dedi.

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Gezgin ise fakülte olarak ilk bor çalışmalarının 1999 yılında başlatıldığını belirterek, "Topraklarımızın yaklaşık yüzde 25'inde bor eksikliği varken yüzde 18 – 20'ye yakın da bor toksisitesi olduğunu belirledik. Bor toksisitesinin çözümüne yönelik araştırmaları konu aldık. Bununla ilgili çalışmaların sonuçları da çalıştayımızda verilecektir" diye konuştu.

Çalıştayın ilk oturumunda "Türkiye'de Bor ve Bor Teknolojileri" konulu sunumlar gerçekleştirildi. İkinci oturumda ise "Tarımda Bor" konusu ele alındı.

Çalıştaya firma yetkilileri, sektör temsilcileri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Bu başlık, haberin ana konusunu ve içeriğini açık ve net bir şekilde yansıtmaktadır. Çalıştayın Türkiye'nin bor potansiyeli ve tarımdaki kullanımı konularını ele aldığını belirtmektedir. Bu bilgiler, okuyucunun haberi daha iyi anlamasını ve haberi okuma isteği uyandırmasını sağlayacaktır.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.