Şubat sıcakları, yamaç paraşütçülerini sevindirdi

Şubat sıcakları, yamaç paraşütçülerini sevindirdi
Son yılların en sıcak şubat ayının yaşandığı Tekirdağ'da yamaç paraşütü tutkunları, yaptıkları uçuşlarla güzel havanın tadını çıkarıyor- İtalyan turist Ruzzon:- "Burası gerçekten çok güzel bir yer. Denizi, doğası ve dağların manzarası harika"

TEKİRDAĞ (AA) - YAVUZ KARADUMAN - Tekirdağ'da şubat sıcakları, yerli ve yabancı yamaç paraşütü tutkunlarını sevindirdi.

Son yılların en sıcak şubat ayının yaşandığı Tekirdağ'da yamaç paraşütü tutkunları, yaptıkları uçuşlarla güzel havanın tadını çıkarıyor.

Sıcaklığın 24 dereceye kadar çıktığı kentte güzel havayı fırsat bilen paraşütçüler, Şarköy ilçesine bağlı Uçmakdere Mahallesi'nde doğal güzelliklerle iç içe olmanın da keyfini yaşıyor.

Tekirdağ Yamaç Paraşüt Kulübü (TEYAK) Başkanı Sadri Özel, AA muhabirine, bölgenin doğal güzellikleri nedeniyle ziyaretçi sayısının her geçen gün arttığını söyledi.

Hava şartları uygun olduğu sürece yıl boyunca burada yamaç paraşütü yapılabildiğini dile getiren Özel, ancak kış aylarında sadece hafta sonları uçuş gerçekleştirdiklerini belirtti.

Bu ay havanın çok güzel olduğuna işaret eden Özel, "Önceki yıllarda hava şartları pek uygun olmadığı için şubatta az uçuş yapabiliyorduk. Ancak bu sene oldukça güzel günler yaşıyoruz. Bahar ayını yaşıyormuşuz gibi keyifli uçuşlarımız oluyor" dedi.

- Ziyaretçi sayısı arttı

İstanbul ile çevre illerden yerli ve yabancı ziyaretçilerin yamaç paraşütü için bölgeye geldiğini bildiren Özel, şöyle konuştu:

"Uçmakdere'nin, Tekirdağ il merkezine 25, İstanbul'a 150 kilometre uzakta olması ziyaretçilere ulaşım kolaylığı sağlıyor. Şubatın sıcak geçmesi nedeniyle uçuş için gelenlerin sayısı arttı. Önceki yıllarda bu mevsimde sadece hafta sonları günde 3-4 uçuş yapabilirdik ancak şu anda hafta içi de günde 7-8 uçuş yapıyoruz. Yurt dışından uçuş için gelenler oluyor. Yamaç paraşütü öğrencilerimiz de bu güzel günleri iyi değerlendirerek, gün boyu uçuş gerçekleştiriyor."

TEYAK yamaç paraşütü pilotu Ferdi Toy da şubatta, haziran havası yaşadıklarını ifade etti.

Uçuş için uygun bir ay geçirdiklerini anlatan Toy, "Hava oldukça sıcak, uçuş günü olarak eğlenceli bir gün. Yurt dışından gelen ve yerli pilotlarımızla burada uçuşlarımızı gerçekleştiriyoruz" dedi.

Toy, yamaç paraşütü yapmak isteyenleri Uçmakdere'ye beklediklerini kaydetti.

- ''Türkiye çok güzel''

İtalya'dan motosikletiyle Türkiye'ye gelen Luca Filippo Ruzzon da ülkeyi çok sevdiğini söyledi.

Uçmakdere'de kamp kurduğunu belirten Ruzzon, yaklaşık 7 aydır kulüp üyeleriyle yamaç paraşütü yaptığını dile getirdi.

Türkiye'nin çok güzel olduğunu vurgulayan Ruzzon, "Burası gerçekten çok güzel bir yer. Denizi, doğası ve dağların manzarası çok harika. Burada kulüpteki arkadaşlarla yamaç paraşütüyle uçuyoruz, bu çok heyecan verici" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.