Suçlulara kaçış yok: 11'inin iadesi sağlandı

Suçlulara kaçış yok: 11'inin iadesi sağlandı
 Editör
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırmızı bültenle aranan 6’sı uluslararası, 5’i ulusal düzeyde olmak üzere toplam 11 suçlunun yurt dışında yakalanıp Türkiye’ye iade edildiğini ve bu dönemde 427 suçlunun geri getirildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırmızı bültenle aranan 6, ulusal düzeyde aranan 5 suçlunun yakalanarak Türkiye’ye getirildiğini duyurdu.

Bakan Yerlikaya’nın aktardığı bilgilere göre, uluslararası seviyede kırmızı bültenle aranan C.Ç., M.E.Ö., E.Y.B., Ü.A., S.K. ve M.G. ile ulusal düzeyde aranan M.B., K.C.H., E.G., G.Ş. ve M.Y. yakalanarak Türkiye’ye iade edildi.

Kasten öldürme” ve “ruhsatsız ateşli silah ve mühimmat satın alma veya taşıma” suçlarından kırmızı bültenle aranan, elebaşılığını A.T.’nin yaptığı organize suç örgütü üyesi C.Ç. Gürcistan’da, “kasten öldürme” ve “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” suçlarından kırmızı bültenle aranan “Daltonlar” suç örgütü üyesi M.E.Ö. Gürcistan’da, “silahla yağma, cebir, tehdit ve hileyle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından aranan E.Y.B. Gürcistan’da, “gece vakti birden fazla kişiyle silahlı yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve bilişim sistemleri aracılığıyla dolandırıcılık” suçlarından aranan Ü.A. Gürcistan’da, “kasten öldürme” suçundan aranan S.K. Karadağ’da, “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan aranan M.G. İsveç’te yakalandı.

Ayrıca “tasarlayarak öldürme” suçundan ulusal seviyede aranan “Banlılar” organize suç örgütü üyesi M.B. Gürcistan’da, “uyuşturucu ticareti veya temini” suçlarından aranan K.C.H. ve E.G. Gürcistan’da, “kasten yaralama, hakaret, mala zarar verme, kamu malına zarar verme, alkollü araç kullanma, basit yaralama, görevliye direnme ve trafik güvenliğini tehlikeye atma” suçlarından aranan G.Ş. Gürcistan’da, “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan aranan M.Y. ise Japonya’da yakalanarak Türkiye’ye getirildi.

Yerlikaya, yurt dışına kaçan suçluların peşini bırakmadıklarını vurgulayarak, bu kabine döneminde toplam 427 suçlunun Türkiye’ye iadesinin sağlandığını belirtti.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.