Sudan'da Mısırlı 26 öğrencinin gözaltına alınması

Sudan'da Mısırlı 26 öğrencinin gözaltına alınması
Sudan yönetimi, Mısır'ın öğrencilerin serbest bırakılması yönündeki talebini reddetti

KAHİRE (AA) - Sudan, Kahire yönetiminin gözaltına alınan 26 Mısırlı öğrencinin serbest bırakılması yönündeki talebini reddetti.

Mısır resmi haber ajansı MENA'nın haberine göre, Mısır Göç ve Diaspora Bakanı Nebile Mekram, Sudan'da lise bitirme sınavı sorularını sızdırdıkları suçlamasıyla 26 Mısırlı öğrencinin gözaltına alınması hakkında Sudanlı yetkililerle bir dizi görüşmelerde bulunduğunu ifade etti.

Söz konusu öğrencilerin halen süren soruşturma tamamlanana kadar Sudan emniyeti tarafından gözaltında tutulacağını kaydeden Mekram, Sudan Dışişleri Bakanlığından bir yetkilinin öğrencilerin bu olaya karıştıklarına ilişkin delilleri sunmak üzere davayla ilgili uzman komitenin Mısır'ı ziyaret edeceğini bildirdiğini aktardı.

Mısır yönetimi dün Sudan'dan, gözaltındaki öğrencilerin serbest bırakılmasını istemişti.

Mısır'da 18 Kasım 2015'te Sudan vatandaşı Yahya Zekeriya, ardından birçok Sudanlı karaborsada dolar ticareti yapma suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

Buna ilaveten yine kasım ayında Mısır'ın Kuzey Sina vilayetinde 22 Sudanlı öldürülmüştü. Söz konusu olayların akabinde Mısır ve Sudan arasında gerginlik yaşanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.