Sudan'da TİKA'dan meslek eğiticilerin eğitimi

Sudan'da TİKA'dan meslek eğiticilerin eğitimi
ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA) katkılarıyla Sudan'ın başkenti Hartum'da kurulan Sudan-Türkiye Mesleki Eğiticilerin Eğitim...

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA) katkılarıyla Sudan'ın başkenti Hartum'da kurulan Sudan-Türkiye Mesleki Eğiticilerin Eğitim Merkezi faaliyetlerine devam ediyor.

TİKA'dan yapılan açıklamada, Sudan-Türkiye Mesleki Eğiticilerin Eğitim Merkezi, mekatronik, elektronik, elektrik, CNC, iklimlendirme, kaynakçılık, mobilya, bilgisayar, otelcilik-turizm, tekstil ve konfeksiyon bölümlerinde sertifikalı eğitim programları düzenledi.

Yılda yaklaşık bin Sudanlının mesleki eğitim aldığı Sudan-Türkiye Mesleki Eğiticilerin Eğitim Merkezi'nde son dönemde iş sağlığı ve güvenliği, inovasyon yönetimi eğitimi, genel gakım sistemleri, bilgisayar kurulumu ve SCADA sistemleri, gaz altı ve argon kaynağı konularında yüzü aşkın kursiyerin yaklaşık bir ay süren seminerleri tamamlandı.

Programda, Türkiye'den Milli Eğitim Bakanlığı ve Çankırı Karatekin Üniversitesinin görevlendirdiği uzmanlar dönemler halinde hizmet verdi.

Proje kapsamında kursiyerlere yangın ve acil durum davranış eğitimleri, proaktif hazırlık sistemi, bilgisayar SCADA izleme sitemiyle Sudan'da ilk defa sosyal ve mühendislik süreç izlenmesi, takibi, kontrolü ve gaz altı ile argon kaynaklarında en son sistemlerin eğitimleri uygulamalı olarak gerçekleştirildi.

Katılımcılar TİKA'ya teşekkür ederek, programlardan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.