SÜ'de 100.yıl etkinlikleri coşkuyla devam ediyor

SÜ'de 100.yıl etkinlikleri coşkuyla  devam ediyor
 Editör
Selçuk Üniversitesinde Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını bilimden sinemaya, müzikten spora kadar birçok alanda düzenlediği etkinlikleri devam ediyor

Selçuk Üniversitesi Nasreddin Hoca Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Etkinlik kapsamında Milli Mücadelenin Batı Cephesi Karargahı Akşehir’e tanıtım gezisi düzenlendi. Yeni kayıt yaptıran 130 öğrenci; Nasreddin Hoca Türbesi, Batı Cephesi Karargahı Müzesi, Nasreddin Hoca Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Seyyid Mahmud Hayrani Türbesi ve Akşehir Tarihi Kilisesi’ni gezerek yetkililerden bilgi aldı.

GEÇMİŞ YÜZYIL NİCE YÜZYILLAR

Selçuk Üniversitesi Taşkent Meslek Yüksekokulunda Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Etkinlik kapsamında Tarih Öğretmeni Kübra Utku, “Cumhuriyetimizin Tarihsel Geçmişi ve Önemi”, Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Osman Tugay da “Geçmiş Yüzyılda Türkiye Biyoçeşitliliği Üzerine Gelişmeler” konulu konferanslar verdi.

CUMHURİYET HEYCANI

Selçuk Üniversitesi Ilgın Meslek Yüksekokulu tarafından Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Etkinlik kapsamında “Ben de Oradaydım – Kariyer Günleri” adlı etkinlik gerçekleştirildi. Etkinliğe konuşmacı olarak Ilgın Meslek Yüksekokulu mezunlarından Aydın Öztürk katıldı.

Selçuk Üniversitesi Huğlu Meslek Yüksekokulu, Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Etkinlik kapsamında Huğlu’daki Yaylacık Dağı eteklerinde “Cumhuriyet Yürüyüşü” düzenledi.

Selçuk Üniversitesi Silifke Taşucu Meslek Yüksekokulunda Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Etkinlik kapsamında “Cumhuriyet ve 100 Yıllık Birikim” adlı konferans gerçekleştirildi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Silifke Taşucu Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özkan Demir, Cumhuriyetin ilan edilme sürecini anlattı.

Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu tarafından yüz yüze ve çevrim içi (online) olarak “Beyşehir Selçuklu 1. Uluslararası Sosyal ve Beşeri Bilimler Kongresi” gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını ÖSYM Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Aslan Gülcü’nün yaptığı kongrede 32 yüz yüze bildiri, 323 online bildiri sunuldu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.