SÜ'de Nevruz coşkusu yaşandı

SÜ'de Nevruz coşkusu yaşandı
Selçuk Üniversitesi'nde Nevruz Bayramı kutlandı.

Selçuk Üniversitesi'nde SÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'nca düzenlenen programla Nevruz Bayramı kutlandı. Türk dünyasından yerel müzik ve kültürel dans etkinliklerinin sunulduğu programda protokol üyeleri, nevruz geleneği olan nevruz ateşi üzerinden atladı, örste demir dövdü ve yumurta tokuşturdu.

Sultan Alparslan Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrullah Eken, Prof. Dr. İlhan Çiftci ve Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, Genel Sekreter Prof. Dr. Kamil Beşoluk, Konya İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Remzi Köpüklüoğlu, dekanlar, müdürler, daire başkanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

selcuk-3.jpg

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy yaptığı konuşmada, baharın müjdecisi olarak nitelenen nevruzun, Türkler başta olmak üzere Orta Asya’dan Balkanlara kadar geniş bir coğrafyada coşkuyla kutlandığını söyledi. Nevruz Bayramı’nın kültürel değerler, toplumlar arasındaki ilişkilerde samimiyet, dostluk ve kardeşliği artırmada büyük öneme sahip olduğunu ifade eden Prof. Dr. Aksoy, “Bu nedenle Nevruz, sadece bir doğa olayı olarak baharın gelişi olmanın ötesinde, Türk dünyası arasındaki birlik ve beraberliği sağlama noktasında ayrı bir değere sahiptir. Unutulmamalıdır ki nevruz, milletimizin demirden bir dağı eritip Ergenekon’dan çıkışını, yani özgürlüğe kavuşmasını simgelemektedir. O zamandan bu yana Türkler tarafından büyük bir coşku ve sevinçle kutlanmaktadır. Hepinizin de bildiği üzere Nevruz Bayramı yüzyıllardır birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin perçinlenmesine vesile olan büyük bir coşkuyla taşıdığımız önemli bir zenginliğimizdir. Atalarımızdan bizlere miras kalan bu kültürel zenginliği, aynı şekilde gelecek nesillere aktarmak için bizler de gayret etmekteyiz. Bu kutlamanın bolluğa, berekete, barışa ve mutluluğa; Türk’ün birlik ve dirliğine vesile olmasını diliyor, Nevruz Bayramı’nızı canıgönülden kutluyorum ” diye konuştu.

selcuk-2.jpg

Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın mini konseriyle başlayan programda; Türk Devletleri Topluluğu üyeleri kortej yürüyüşü, Türk Devletleri Akraba Topluluğu ile Selçuk Üniversitesi Anadolu Kafkas Kartalları Müzik, Dans ve Sanat Topluluğu gösteri gerçekleştirdi. Program çerçevesinde Geleneksel Okçuluk Topluluğu gösteri sundu.

Programda protokol üyeleri, nevruz geleneği olan nevruz ateşi üzerinden atladı, örste demir dövdü ve yumurta tokuşturdu. Program, katılımcılara hedik ikramıyla sona erdi.

selcuk-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.