Sufisinema senaryo yazma yarışmasında ödül sahibini buldu

Sufisinema senaryo yazma yarışmasında ödül sahibini buldu
Sufi Sinema Günleri 2. Ulusal Senaryo yazma yarışmasının kazananı “Cenneti Aramak” adlı eseriyle Mehmet Akif Güler oldu. Güler’e ödülü düzenlenen törenle takdim edildi

Sufi Sinema Günleri 2. Ulusal Senaryo yazma yarışması 20 Ocak 2021-30 Nisan 2021 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Yarışmanın kazananına ödülü Dedeman Otel’de düzenlenen törenle takdim edildi. Törene Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve Hz. Mevlana’nın 22. Kuşak Torunu Esin Çelebi Bayru katıldı. Hem Sufisinema Günleri hem de yarışma hakkında bilgiler veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar 2018 yılında ilk defa gerçekleştirilen Sûfisinema Günleri programları ile 03-05 Mayıs’ta yapılan Hz. Mevlâna ve Ailesinin Konya’yı Teşrifleri Yıldönümü Anma törenlerinin daha da zenginleştirildiğini ifade etti.

Yarar şunları söyledi: “Sûfisinema, henüz Türk sinemasının tam olarak farkına varamadığı din, tasavvuf, şiir, insan, doğa, devlet ve medeniyet tecrübemize sinemacıların dikkatini çekmeyi, alanda yeni eserlerin, ürünlerin ortaya çıkmasını teşvik etmeyi düşünmektedir. Bu bağlamda; Sûfisinema Onur Ödülü, Vefa Ödülü, Şükran Ödülü, Sûfisinema Düşüncesine Katkı Ödülü ve Senaryo Ödülü ihdas olundu. Sûfisinema Günleri ile hem şehrin kültür-sanat hayatına yeni bir soluk getirilecek hem de kültür ekonomisi bağlamında şehir için yeni bir alan açılıp hazırlanmış olacaktır.”

dsc-0125.jpg

TASAVVUF’UN ÖZÜNÜ ANLATAN SENARYOLAR BAŞVURDU

2020 ve 2021 yıllarında Covid-19 nedeniyle ancak Sûfisinema Günleri kapsamında;   Sûfisinema 2. Uzun Metraj Sinema Filmi Senaryo Destek Yarışması’nı düzenleyebildiklerini ifade eden Yarar, “Festivalimizin ismini taşıyan sûfi sinema film içeriklerinin, fikri belli bir bakış açısına göre senaryolaştıran sinema emektarlarının desteklenmesi amaçlandı. En iyi yönetmenin, en iyi yapımcının, en iyi görüntü yönetmenin seçildiği festivallerden farklı olarak senaristin bakış açısını ödüllendirme yoluna gitmekteyiz ve özellikle teknolojik gelişmelerin çağ atladığı günümüzde asıl değerin öz ve anlam olduğunu tüm dünyaya anlatma çabası ile Sûfisinema Günleri 2. Uzun Metraj Sinema Filmi Senaryo Yarışması’nı geçtiğimiz günlerde tamamladık. Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından müşterek düzenlenen Sûfisinema Günleri, 2.Sûfisin Uzun Metraj Sinema Film Senaryo Yarışması’na yarışma şartnamesinde yer alan, İslâm İrfanı ve Tasavvuf’un özünü anlatan senaryolar başvurdu” dedi.

dsc-0123.jpg

CENNETİ ARAMAK BİRİNCİ OLDU

2. Ulusal Uzun Metraj Film Senaryo yarışmasına 20 Ocak 2021-30 Nisan 2021 tarihleri arasında 12 müracaat yapıldığını belirten Yarar, “2020 yılında Covid-19 nedeniyle yapılamayıp, 2021 yılına kaydırılan 7 müracaat ile birlikte toplam 19 Senaryo yazma yarışması müracaatı oldu. Ulusal Uzun Metraj Sinema Film Senaryo yarışmasına başvuruda bulunan projeler Ali Bektaş, Enver Gülşen ve Fatih Sezgin tarafından ön eleme metoduyla değerlendirildi. Yarışma şartnamesine göre değerlendirilen senaryolar arasından 7 senaryo finale kaldı. Finale kalan senaryolar en iyi senaryonun belirleneceği bir üst kurul olan senaryo yarışması ana jürisine 25 Mayıs’ta gönderildi. Ana jürinin değerlendirmeleri sonucunda yapılan toplantıda; Karga rumuzu ile yarışmaya katılan Mehmet Akif Güler’e ait Cenneti Aramak adlı eser, 2. Sûfisinema Günleri Tasavvuf Konulu uzun Metraj Sinema Senaryosu destek ödülüne layık görüldü. Sûfisinema Uzun Metraj Sinema Filmi Senaryo Destek Yarışması’na katılan senaryolar arasından jüri tarafından değerlendirilerek uygun görülen senaryoya 30 bin Türk Lirası Teşvik ödülünü vermekten mutluluk duyuyoruz” diye konuştu. Festivalde birinci olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Mehmet Akif Güler ise sinemaya destek ve katkılarından ötürü etkinliği tertipleyen herkese teşekkür ettiğini belirtti. Tören yapılan konuşmalarının ardından ödül takdimi ile sona erdi. (Gülşen Çopur)

dsc-0143-kopya.jpg

dsc-0146.jpg

 

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.