Suğla Gölü Su Ürünleri İhaleye Çıkıyor

Suğla Gölü Su Ürünleri İhaleye Çıkıyor
Seydişehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yavuz Ünüvar, ilçe sınırlarında bulunan Suğla Gölü'ndeki su ürünlerinin değerlendirilmesi için ihale yapılacağını bildirdi

 Seydişehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yavuz Ünüvar, ilçe sınırlarında bulunan Suğla Gölü'ndeki su ürünlerinin değerlendirilmesi için ihale yapılacağını bildirdi.

Ünüvar, yaptığı açıklamada, göldeki su ürünlerinin daha bilinçli şekilde avlanmasını içeren ihalenin 1 yıllık süreyi kapsayacağını ifade etti.

Gölün yıllık avlanabilir kotasının 26 bin tondan 189 bin tona çıkarıldığını dile getiren Ünüvar, ihalenin 15 Aralık'ta gerçekleştirileceğini vurgulayarak, şu bilgileri verdi:

"Suğla Gölündeki su ürünlerinin bir yıllığına tahmini kira bedeli 12 bin 290 lira olarak belirlendi. Gölünün yıllık avlanabilir 189 bin kilogram sazan balığı av stoğu üzerinden kiraya verilecek. Mevcut 16 tekne plakaları ise 60 civarına çıkarılacak. Bundan sonra daha rahat ve bilinçli av yapılabilecek. Göldeki denetimlerimiz ise sürekli devam edecek."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.