SÜHOT, Türkiye'yi temsil edecek

SÜHOT, Türkiye'yi temsil edecek
Asya kıtasının en büyük festivali olan ve bu yıl 17’incisi düzenlenen Uluslararası Dünya Kültürleri Bayan Halk Dansları Yarışması’nda Türkiye’yi Selçuk Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu (SÜHOT) temsil edecek.

Asya kıtasının en büyük festivali olan ve bu yıl 17’incisi düzenlenen Uluslararası Dünya Kültürleri Bayan Halk Dansları Yarışması’nda Türkiye’yi Selçuk Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu (SÜHOT) temsil edecek. SÜHOT, 14 bayan dansçısıyla katılacağı yarışmada farklı yörelere ait oyunlarından oluşan yaklaşık 20 dakikalık bir sunum yapacak. 
Hindistan’ın Kullu Manali bölgesinde 3-11 Ekim 2014 tarihleri arasında yapılacak olan yarışmaya Türkiye, Rusya, Çin, İtalya, Kolombiya, Letonya’nın da aralarında bulunduğu 15 farklı ülke katılacak. 30 dans grubunun katıldığı yarışmada katılımcılar sergiledikleri dansları ve müzikleriyle kendi kültürlerini de tanıtacaklar. Karnaval şeklinde düzenlenen organizasyona 2 bin dansçı ve 100 bine yakın izleyicinin katılması bekleniyor. SÜHOT kafilesi, Hindistan yolculuğu öncesi Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel’i makamında ziyaret ederek organizasyon için verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Yarışma hakkında detaylı bilgi alan Rektör Prof. Dr. Gökbel, dansçılara başarılar dileyerek, “Halk oyunları topluluğumuz daha önce gerek yurtiçi gerekse yurtdışında ülkemiz ve şehrimizi başarıyla temsil ederek hepimizi gururlandırdı. Hindistan’daki organizasyonda da ülkemiz adına önemli başarılar elde edeceklerine yürekten inanıyorum” dedi.
Dünyada bayan dansçılar için düzenlenen bu yarışmaya Türkiye’nin ilk kez katıldığını söyleyen Selçuk Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu Başkanı Öğretim Görevlisi Kadir Ersan Bilgin, “Yarışmaya 20 kişilik bir kafileyle katılıyoruz. Asya kıtasının en büyük bayan dans yarışmasında ülkemizi temsil etmekten gurur duyuyoruz. Daha önce uluslararası ve ulusal anlamda çok sayıda ödül kazandık. Bu tür yarışmalar aracılığıyla ülkemizin kültürel zenginliğini de farklı ülkelere tanıtmış oluyoruz. 14 kişilik dans ekibimiz, Selçuk Üniversitesi’ndeki farklı fakülte ve bölümlerde eğitim gören öğrencilerimizden oluşmaktadır. Uzun zamandır beraber çalıştığımız öğrenci arkadaşlarımızla yarışmada başarılı olacağımıza inanıyorum. Rektörümüz Prof. Dr. Hakkı Gökbel’e bu yarışmada bize verdiği desteklerden dolayı SÜHOT ailesi olarak çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.