Sultansazlığı'na fotoğrafçı akını

Sultansazlığı'na fotoğrafçı akını
Türkiye'nin en önemli sulak alanlarından Kayseri'deki Sultansazlığı Milli Parkı, fotoğraf tutkunlarının vazgeçilmez mekanları arasında yer alıyor

KAYSERİ (AA) - Göçmen kuşların önemli uğrak merkezlerinden Sultansazlığı Milli Parkı, doğal yaşam alanları ve güzellikleriyle fotoğraf severlerin akınına uğruyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Sureti Alem Fotoğraf ve Sinema Derneği tarafından düzenlenen profesyonel fotoğraf eğitim programı ve uygulama gezisine katılanların yanı sıra civar illerden gelen yüzlerce fotoğraf meraklısı sazlık alanı görüntüledi.

Ramsar Sözleşmesi kapsamında koruma altına alınan ve yaklaşık 300 kuş türüne ev sahipliği yaptığı bilinen sazlık alan, havaların ısınmasıyla fotoğrafçıların da vazgeçilmez mekanlarından birisi haline geldi.

Fotoğrafçılar, İç Anadolu'nun en yüksek dağı olan Erciyes'in sazlıktaki yansımasını görüntüleyebilmek için sıraya girdi.

Kuşların henüz gelmediği sazlıkta yürüyüş alanı ve saz kesen işçileri görüntüleyen fotoğraf tutkunları, yürüyüş yolu sonundaki bungalov tipi evlere de yoğun ilgi gösterdi.

Sazlıktaki fotoğraf gezisine katılan İngilizce öğretmeni Sam Maito, kendisi için çok iyi bir gezi olduğunu, hem güzel kareler alabilmenin hem de "cennet" gibi bir mekanı görebilmenin heyecanını yaşadığını söyledi.

Sazlıkta fotoğraf çekebilmek için Ankara'dan gelen Sureti Alem Derneği Ankara Şubesi üyesi İlker Karaman da geziyi ve geziye katılımı çok beğendiğini, Büyükşehir Belediyesi'nin fotoğrafa ve fotoğraf sanatçılarına verdiği önemin memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.