Sümeyye Erdoğan'a Hakaret İddiasına 3 Yıl Hapis İstemi

Sümeyye Erdoğan'a Hakaret İddiasına 3 Yıl Hapis İstemi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a sosyal paylaşım sitesindeki hesabından hakaret içerikli paylaşımlarda bulunduğu iddia edilen inşaat mühendisi hakkında 3 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından hakaret içerikli paylaşımlarda bulunduğu iddia edilen inşaat mühendisi hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şikayet üzerine inşaat mühendisi Osman Ç. hakkında ''hakaret'' suçundan başlatılan soruşturmayı tamamladı. 

İddianamede, şikayet üzerine şüphelinin gözaltına alındığı ve adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığı kaydedildi.

Şüphelinin yazdığı küfür içeren tweete ve ifadesine yer verilen iddianamede, şüphelinin ifadesinde, söz konusu hesabın kendisine  ait olduğunu, suça konu tweeti yazdığını ve çok pişman olduğunu söylediği aktarıldı.

Osman Ç'nin, söz konusu eylemi birden fazla tekrarladığı için istenen cezada artırım yapılması gerektiği belirtilen iddianamede, şüphelinin "hakaret" suçunu alenen ve zincirleme şekilde işlediği gerekçesiyle 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İddianame, İstanbul asliye ceza mahkemesine gönderildi. İddianamenin kabul edilmesi halinde şüpheli önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.