‘Süper’ avantaj

‘Süper’ avantaj
Süper Lig’e çıkma mücadelesi veren Selçuklu, play-off yarı finalde, iç saha avantajını elinde bulunduran Afyon'u mağlup etti. Seride 3 galibiyete ulaşan ekip finale yükselirken, Selçuklu’ya final yolunda 2 galibiyet daha gerekli

Türkiye Basketbol 1. Lig’de normal sezonu 4. sırada tamamlayarak play-off’lara katılan ve burada da yarı finale yükselen Selçuklu Belediyespor, Süper Lig’e adım adım yürüyor. Çeyrek finalde Bandırma Kırmızı’yı saf dışına iten mavi-beyazlılar, yarı finalde Afyon Belediyespor deplasmanındaki serinin ilk maçından galip ayrılmayı başardı. Finale yükselmek için 2 galibiyete daha ihtiyacı olan Selçuklu ekibi, serinin ikinci maçına yine Afyon’da çıkacak. Bu akşam Afyonkarahisar Atatürk Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 18.00’de başlayacak.

İBRE KONYA’YA DÖNÜYOR

Statü gereği, saha avantajını elinde bulunduran ekip 3 maçlık serinin ilk 2 maçını evinde oynarken, 3 galibiyete ulaşılmaması durumunda avantaj deplasman ekibine geçiyor. Serinin ilk maçında rakibini evinde mağlup eden Selçuklu Belediyespor ise, Afyon’daki ikinci maç öncesinde büyük bir avantaj yakaladı. Seride 1-0 öne geçen mavi-beyazlılar, bu akşam oynanacak ikinci maçta mağlup olsa dahi saha avantajını eline alarak Konya’da final kapılarını aralamayı hedefliyor.

DAHA SOĞUKKANLI

Serinin ilk maçında seyirci desteğini ardına alan Afyon Belediyespor’u mağlup etmeyi başaran Selçuklu Belediyespor, ikinci maça daha soğukkanlı çıkacak. Doğrudan şampiyonluk için kurulan bir kadroya sahip olan Afyon’a karşı daha sert savunma yapmayı amaçlayan mavi-beyazlılar, bunu başarabilmesi halinde serinin ikinci maçından da galibiyetle ayrılabilecek.

SERKAN HOCA BAŞARIYA İNANIYOR

Selçuklu Belediyespor’un başarılı çalıştırıcısı Serkan Erdoğan, ilk maçın ardından yaptığı açıklamada, “Afyon direkt şampiyonluk için kurulan güçlü bir ekip. İlk kazandık. Savunma anlamında daha iyi işler yapabilirdik. Rakibimizi bu akşam oynanacak maçta 75’li sayılarda bırakmayı hedefliyoruz” dedi.

Haber: Hasan Yıldırım

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.