Süper Lig Maçları 2 Yıl Daha Digitürk'te

Süper Lig Maçları 2 Yıl Daha Digitürk'te
Rekabet Kurulu, Spor Toto Süper Lig maçlarının yayın haklarının 2016-17 sezonunun sonuna kadar Digiturk'te olduğunu duyurdu.

Rekabet Kurulu, Spor Toto Süper Lig'in yayın haklarıyla ilgili nihai kararını verdi. Digiturk, 2016-17 sezonunun sonuna kadar Süper Lig maçlarını yayınlamaya devam edecek.

SÖZLEŞME UZATILMIŞTI AMA İTİRAZ EDİLDİ

Rekabet Kurulu, Spor Toto Süper Lig maçlarının yayın haklarının 2016-17 sezonunun sonuna kadar Digiturk'te olduğunu duyurdu. Daha önce TFF ile Digiturk arasında yapılan anlaşma gereği yayın hakları sözleşmesi uzatılmıştı. Ancak diğer yayıncı kuruluşlar bu karar itiraz etmişti.

NİHAİ KARAR AÇIKLANDI

Bu gelişmenin ardından Rekabet Kurulu konuyu ele aldı ve 7 Kasım itibariyle nihai kararını açıkladı. 2016-17 sezonu sonuna kadar maçların Digiturk tarafından yayınlanmaya devam etmesine karar verdi.

2001 YILINDAN BERİ MAÇLAR DİGİTURK'TEN YAYINLANIYOR

Süper Lig maçlarının yayın haklarını 2001 yılından bu yana elinde bulunduran Digiturk, 2010 yılında yapılan ihalede yaklaşık 2 milyar dolarlık en yüksek teklifi vererek 5 yıl süreyle yayın haklarını satın almıştı. Türk futbolunun en büyük yatırımcısı Digiturk, yılda 450 milyon dolarlık yayın hakları bedeli ile birlikte futbol kulüplerine her yıl çok büyük rakamlar aktarıyor. 15 yıllık dönemde Türk futboluna aktardığı 3,5 milyar USD'lik kaynakla sporun en büyük destekçisi olan Digiturk, bu katkıyı sürekli kılmayı hedefliyor.

2 YIL DAHA UZATILDI

Digiturk'ün Rekabet Kurulu tarafından açıklanan son karar sonrasında Spor Toto Süper Lig maçlarını yayınlama hakkı 2 yıl daha uzatılmış oldu. Rekabet Kurulu'nun aldığı bu kararla Süper Lig'in yayın hakları aralıksız 16 yıl süre ile Digiturk tarafından gerçekleştirilecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.