"Süper Lig'e çıkalım, gol krallığı önemli değil"

"Süper Lig'e çıkalım, gol krallığı önemli değil"
- Giresunspor'un Kosova asıllı Türk futbolcusu Vedat Muric:- "Ben kendi adıma bu şehrin koca yürekli insanlarının 40 yıllık Süper Lig hasretini dindirmek istiyorum"- "Hafta sonu golü kimin atacağı hiç fark etmez"

GİRESUN (AA) - GÜLTEKİN YETGİN - PTT 1. Lig'de 17 kez ağları havalandırarak gol krallığı yarışında ikinciliği paylaşan Giresunspor'un Kosova asıllı Türk futbolcusu Vedat Muric, kulübün 40 yıllık Süper Lig hasretini bitirmek istediklerini söyledi.

Ligde oynadığı 33 maçta 17 gol atan 22 yaşındaki Muric, 20 golle zirvedeki Adana Demirsporlu Pote'nin ardından Denizlispor'dan Leandro'yla ikinciliği paylaşıyor.

Genç yaşına rağmen PTT 1. Lig'de sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken, gol krallığından ziyade takımının 40 yıllık özlemine son vermeyi ön planda tutan Muric, Süper Lig hayalini de Giresunspor ile gerçekleştirmek istiyor.

Muric, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her maça aynı şekilde hazırlandıklarını söyledi.

Play-off'a kalabilmek için son haftada Multigroup Alanyaspor ile yapacakları maçın "ya tamam ya devam" mücadelesi olduğunu vurgulayan Muric, "Çok önemli bir maç, inşallah Allah'ın izniyle kazanacağız. Biz Adana Demirspor olsun, Samsunspor olsun çok zorlu maçları sahamızda kazandık. Bu maçı da öyle kazanacağımıza bütün kalbimle inanıyorum." dedi.

Sahasında 12 maçtır yenilmeyen Giresunspor'un bu başarısını, iç sahadaki öz güven ve isteğe bağladığını ifade eden Muric, "Geçen sene bir deplasman serisi vardı, bu sefer tam tersi oldu 12 maçtır içeride mağlubiyetimiz yok." diye konuştu.


- "Süper Lig'e çıkarsak adımız tarihe kazınacak"

Yeşil-beyazlı takımın tarihine geçmek istediklerini aktaran Vedat Muric, şöyle konuştu:

"100 bin nüfuslu bir Giresun şehri var. Sonuçta baktığınızda çok büyük kalpli, koca yürekli insanların şehri burası. Ben kendi adıma bu şehrin koca yürekli insanlarının 40 yıllık Süper Lig hasretini dindirmek istiyorum. Sonuç olarak bu takımın tarihinde ismimiz 'play-off oynamış Süper Lig'e çıkmış' şeklinde anılacak. Futbolcu daha ne isteyebilir ki Süper Lig'e çıkarsak adımız tarihe kazınacak."

Tüm şehrin gözünün Giresunspor'da olduğunu belirten Muric, "Herkes bu maça odaklandı bu maçı bekliyor. Allah'ın izniyle inşallah bu maçı kazanıp play-off'a yükseleceğiz. Ondan sonra da 3 maçımız kalıyor. Onları da atlatıp inşallah 40 yıllık hasreti dindireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.


- "Gol krallığı çok önemli değil"

Gol krallığında iddiasının devam ettiğini ifade eden Muric, "Liderin 20 golü var, benim de 17 golüm var. Son maçta 3 gol biraz zor gibi geliyor ama ben sonuçta 17 gol atmışım, buraya kadar ben de gelmişim, takım da gelmiş. Hafta sonu golü kimin atacağı hiç fark etmez. Biz sahaya çıkalım maçı alalım, Süper Lig'e çıkalım da gol krallığı çok önemli değil." şeklinde konuştu.

Her futbolcunun Süper Lig'de oynamak istediğini dile getiren Muric, şunları kaydetti:

"Ben diğerlerinden kendimi şöyle ayırıyorum, ben Giresunspor'la Süper Lig'i istiyorum. İnşallah Giresunspor'la çıkarsak ondan sonra çok çok daha iyi, güçlü olacağımı hissediyorum. Eğer Giresunspor'la Süper Lig'e çıkarsam PTT 1. Lig'den Süper Lig'e hava değişimini çok iyi atlatacağımı düşünüyorum. Hedefim de o, inşallah Giresunspor'la çıkarım."

Ligde son maçlarını oynayacaklarını anımsatan Muric, taraftarlara da çağrıda bulunarak "Cumartesi günü sadece iki saatlerini ayırsınlar bize. Bütün sezonun emeği, tüm sezonun teri, onların emekleri bu maçta belli olacak. İnşallah bu yükün altından hep beraber kalkacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.