SÜPER LİG’E HOCA DAYANMIYOR

SÜPER LİG’E HOCA DAYANMIYOR
24 haftası geride kalan Süper Lig’de 13 kulüp, 32 farklı teknik direktör ile çalıştı. Ligde sadece 5 kulüp sezona başladığı hocaları ile devam ederken, Kayserispor ile Ankaragücü en çok teknik direktör değişikliği yaşayan ekip oldu.

24 haftası geride kalan Süper Lig’de 13 kulüp, 32 farklı teknik direktör ile çalıştı. Ligde sadece 5 kulüp sezona başladığı hocaları ile devam ederken, Kayserispor ile Ankaragücü en çok teknik direktör değişikliği yaşayan ekip oldu

 

Süper Lig ekiplerine teknik direktör dayanmıyor. Fenerbahçe’de Ersun Yanal, Yeni Malatyaspor’da da Kemal Özdeş ile yolların ayrılmasından sonra, Süper Lig ekiplerinden 13 kulüp, teknik direktör değişikliğine gitti. Ligde sezona başladığı isimle yoluna devam eden sadece 5 kulüp kaldı. Galatasaray, Sivasspor, Başakşehir, Alanyaspor ve Gaziantep FK, sezona başladıkları hoca ile yola devam eden kulüpler oldu.

REKOR KAYSERİSPOR VE ANKARAGÜCÜ’NDE

Bu sezon işlerin yolunda gitmediği Kayserispor ve Ankaragücü, teknik direktör değişiminde adlarını zirveye yazdı. Sezona Hikmet Karaman ile başlayan sarı-kırmızılı ekip, ardından takımı Samet Aybaba’ya emanet etti. Aybaba ile de istediği başarıyı yakalayamayan Kayserispor, daha sonra Bülent Uygun’u göreve getirdi. Tecrübeli çalıştırıcı, 7 lig maçında sadece 2 galibiyet alınca, sarı-kırmızılı yönetim yine hoca değişikliğine gitti ve takımı son olarak Robert Prosinecki’ye emanet etti. Başkent temsilcisi Ankaragücü ise sezona Ayhan Atik ile başladı. Ligin 4. haftasında takım Metin Diyadin’e emanet edilirken, 12. haftada göreve Mustafa Kaplan getirildi. Kaplan ile 6 maçta sadece 3 puan toplayan sarı-lacivertliler, sezona Mustafa Reşit Akçay ile devam etme kararı aldı. 24 haftada 4 farklı hoca ile mücadele eden Kayserispor ve Ankaragücü’nü bu alanda yaptıkları 3 hoca değişikliği ile Kasımpaşa, Denizlispor, Antyalyaspor ve Ankaragücü takip etti.

7 HOCA SEZONDA İKİ TAKIM ÇALIŞTIRDI

Süper Lig’de görev alan 7 teknik adam ise bu sezon iki farklı takım çalıştırdı. Sergen Yalçın (Malatyaspor-Beşiktaş), Bülent Uygun (Kayserispor-Denizlispor), Tamer Tuna (Göztepe-Antalyaspor), Mustafa Kaplan (Gençlerbirliğ-Ankaragücü), Kemal Özdeş (Kasımpaşa-Malatyaspor), Ünal Karaman (Trabzonspor-Çaykur Rizespor), Bülent Korkmaz (Antalyaspor-Konyaspor) bu sezon iki farklı takımın kulübesinde oturdu.

ÜÇ BÜYÜKLERDE EN İSTİKRARLISI GALATASARAY

Bu sezon üç büyüklerden ise Fenerbahçe ve Beşiktaş teknik direktör değişikliğine gitti. Beşiktaş’ta sezon başında göreve gelen Abdullah Avcı 18. haftada görevden ayrıldı. Siyah-beyazlılarda takım 20. haftada Sergen Yalçın’a emanet edildi.

Geçtiğimiz sezonun ikinci devresinde Fenerbahçe’de teknik direktörlük koltuğuna oturan Ersun Yanal da beklentilerin altında kalınca, sarı-lacivertli yönetim tarafından dün görevden alındığı açıklandı. Yarın Türkiye Kupası’nda takımın son kez başında sahaya çıkacak Yanal’ın yerine ise kimin geleceği henüz netlik kazanmadı. Geçtiğimiz sezonu üç kupayla kapatan Galatasaray’da Fatih Terim ise yoluna devam ediyor. (İHA)

 

24 HAFTA SONUNDA YAPILAN TEKNİK ADAM DEĞİŞİKLİKLERİ:

Trabzonspor                : Ünal Karaman, Hüseyin Çimşir

Galatasaray                 : Fatih Terim

DG Sivasspor             : Rıza Çalımbay

M. Başakşehir             : Okan Buruk

Beşiktaş                      : Abdullah Avcı, Sergen Yalçın

A.Alanyaspor             : Erol Bulut

Fenerbahçe                 : Ersun Yanal

Göztepe                      : Tamer Tuna, İlhan Palut

Gaziantep FK             : Marius Sumidica

Y.Denizlispor             : Yücel İldiz, Mehmet Özdilek, Bülent Uygun

Gençlerbirliği              : Mustafa Kaplan, Hamza Hamzaoğlu

Antalyaspor                : Bülent Korkmaz, Stjepan Tomas, Tamer Tuna

Y. Malatyaspor           : Sergen Yalçın, Kemal Özdeş

Çaykur Rizespor         : İsmail Kartal, Ünal Karaman

İH Konyaspor            : Aykut Kocaman, Bülent Korkmaz

Kasımpaşa                  : Kemal Özdeş, Tayfur Havutçu, Fuat Çapa

MKE Ankaragücü      : Ayhan Atik, Metin Diyadin, Mustafa Kaplan, Mustafa Reşit Akçay

HK Kayserispor         : Hikmet Karaman, Samet Aybaba, Bülent Uygun, Robert Prosinecki

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.