Sur'daki terör operasyonu

Sur'daki terör operasyonu
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Cin, memleketi Zonguldak'a uğurlandı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristlere yönelik operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Göksal Cin için tören düzenlendi.

Diyarbakır Asker Hastanesinde düzenlenen törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu, öz geçmişi okundu ve dua edildi.

Jandarma Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu, törende yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak amacıyla görevlerine artan bir inanç, azim ve kararlılıkla devam edeceklerini söyledi.

Çelikkollu, şunları kaydetti:

"Hukuku, insan temel hak ve özgürlükleri, eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen ancak devletin sunduğu tüm bu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasiye ve özgürlüğe tamamen aykırı ve ters, en alçak cinayetleri işleyenler ve bu cinayetlere alkış tutanlar şunu asla unutmasınlar, Türkiye Cumhuriyeti devleti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir."

Daha sonra şehit Cin'in naaşı memleketi Zonguldak'a uğurlandı.

Törene, Vali Vekili Mehmet Demir, Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ve Diyarbakır Asker Hastanesi Baştabibi Hava Albay Servet Emeksiz katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.