Sur'daki terör operasyonu

Sur'daki terör operasyonu
Şehit Jandarma Kıdemli Astsubay Üstçavuş Hüseyin Gümüş'ün Ordu'daki baba evinde yas var- Şehidin muhtar olan babası Mehmet Ali Gümüş: "Terörü Allah kahretsin, Allah belalarını versin. İnşallah hedeflerine ulaşamazlar"

ORDU (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen Jandarma Astsubay Üstçavuş Hüseyin Gümüş'ün (32) Ordu'daki baba ocağına acı haber ulaştı.

Şehadet haberi, Perşembe ilçesi Ekinciler Mahallesi'nde yaşayan babası Mehmet Ali (56) ve annesi Hafize Gümüş'e (50) yetkililer tarafından verildi.

Şehidin baba evine ve bulunduğu mahalleye Türk bayrakları asıldı.

Gümüş'ün eşi hemşire Kıymet (32) ile oğlu Göktuğ Gümüş'ün (3) Ankara'da yaşadığı öğrenildi. Şehidin birer erkek ve kız kardeşi olduğu, 10 yıl önce de göreve başladığı belirtildi.

- İki gün önce babasıyla konuştu

Mahalle muhtarı da olan baba Mehmet Ali Gümüş, gazetecilere yaptığı açıklamada, en son iki gün önce oğlu ile konuştuklarını anlattı. "Nasılsın oğlum?" diye sorduğunu, "İyiyim baba" karşılığını aldığını dile getiren Gümüş, "Telefonu fazla çekmiyordu. Hatlarda sıkıntı olduğunu söyledi. İki gün önce konuşmuştuk. İki günden beri arıyorum ama ulaşamıyorum" dedi.

- "Vatan uğruna gitti"

Üzücü haberi alana kadar içerisinde bir burukluk olduğunu ifade eden Gümüş, şöyle konuştu:

"Oğlum Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığındaydı. Oradan geçici görevle Şırnak Silopi'ye gitti. İki aydır oradaydı, büyük ihtimalle birkaç gün önce Sur'a geçti. Terörü Allah kahretsin, Allah belalarını versin. İnşallah hedeflerine ulaşamazlar. Ne diyeyim? Benim fidan gibi çocuğum gitti, ben yüzüne bakmaya kıyamıyordum. Sonuçta ne uğruna gitti? Vatan uğruna gitti. Acına ölüp de oraya gitmedi, vatan uğruna gitti. Su gibi delikanlı oğlum gitti. Neler daha gidiyor benimki gibi. Başka diyecek söz bulamıyorum."

- Validen taziye mesajı

Öte yandan, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, sosyal medya hesabından başsağlığı mesajı yayımladı.

Balkanlıoğlu mesajında, "Perşembe Ekinciler muhtarımızın oğlu Jandarma Kıdemli Astsubay Üstçavuş Hüseyin Gümüş, Diyarbakır'da şehit düştü. Allah ailesine sabır versin. Milletimizin başı sağ olsun. Hainlere Allah layık oldukları cezayı iki cihanda da acilen versin. Allah güvenlik güçlerimizi her türlü saldırıdan muhafaza etsin" ifadelerini kullandı.

AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Emniyet Müdürü Caner Tayfur da aileye taziye ziyaretinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.