"Sürdürülebilir Yaşam Kalitesinin Artırılması Çalıştayı"

"Sürdürülebilir Yaşam Kalitesinin Artırılması Çalıştayı"
SDÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kolukırık:- "Romanların istihdama girişlerinde ciddi sorunlar var. Roman nüfusunun günübirlik ve düzensiz çalışıyor olması, onların yaşam standardını sekteye uğratan bir husus"

KOCAELİ (AA) - Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suat Kolukırık, Romanların istihdamında ciddi sorunlar bulunduğunu belirterek, "Roman nüfusunun günübirlik ve düzensiz çalışıyor olması, onların yaşam standardını sekteye uğratan bir husus" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Romanlar Konfederasyonu iş birliğinde, Romanların yaşadığı sorunlar ve bunlara yönelik çözüm önerilerinin ele alınması amacıyla "Sürdürülebilir Yaşam Kalitesinin Artırılması Çalıştayı" düzenlendi.

Kolukırık, burada yaptığı konuşmada, son 10 yılda ülke nüfusunun daha nitelikli hale getirilmesine çalışıldığını söyledi.

Yoksullukla mücadeleye değinen Kolukırık, "Ülkenin rekabet gücünü artıracak en önemli unsurlardan birisi insandır. Bu noktada farklı sosyal kesimlere dokunarak hem yoksullukla mücadele etme hem de değişik sosyal gruplar üzerinden toplumsal gelişmeyi sağlama hedefini taşıyoruz. Bu anlamda eğitim, konut, istihdam, dernekleşme gibi konularda hükümetin açıkladığı eylem planı çerçevesinde yapılabilecekler konuşulacak" ifadelerini kullandı.

"Romanların istihdama girişlerinde ciddi sorunlar var" diyen Kolukırık, şöyle devam etti:

"Çünkü Roman nüfusunun günübirlik ve düzensiz çalışıyor olması, onların yaşam standardını sekteye uğratan bir husus. Bu anlamda Romanlar için neler yapılabilir, meslek edindirme kurslarından eğitimlerine kadar bütün nüfusa ekonomik gelir kazandıracak politikalar üretmeye çalışacağız. Ailelerin eğitim seviyesi, grupların okul ya da eğitim sistemine bakışı, gelir seviyesinin yetersizliği nedeniyle çoğu aile çocuklarını istihdama yönlendiriyor."

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da kentte Romanlar için önemli adımlar attıklarını anlattı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.