Süreyya Paşa, Maltepe'de anılacak

Süreyya Paşa, Maltepe'de anılacak
Anma programı kapsamında Prof. Dr. Ortaylı "Süreyya Paşa ve Dönemi" konulu söyleşide konuşacak

İSTANBUL (AA) - Süreyya Paşa (İlmen), 61. ölüm yıldönümünde Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenecek ve Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın da katılacağı bir dizi etkinlikle anılacak.

Maltepe Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Maltepe başta olmak üzere, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda birçok hizmette bulunan asker, siyasetçi ve iş adamı Süreyya İlmen için Maltepe Belediyesi ve Darüşşafaka Cemiyeti iş birliğiyle 5 Şubat'ta, Maltepe Merkez Camisinde cuma namazı öncesi, ünlü Mevlithan Amir Ateş ve cami hocaları tarafından mevlit okunacak.

Aynı gün Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezinde de saat 18.00'de "İstanbul'da İz Bırakan Paşa: Süreyya" adlı serginin açılışı gerçekleştirilecek.

Sergi açılışının ardından, "Paşa Baba ve Torunlar" belgeselinin gösterimi olacak ve Prof. Dr. Ortaylı da "Süreyya Paşa ve Dönemi" konulu söyleşide bir konuşma yapacak.

Süreyya Paşa, 6 Şubat Cumartesi günü de saat 10.00'da Maltepe Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesindeki kabri başında dualarla anılacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.