Suriye donörler konferansı

Suriye donörler konferansı
EBRD, Suriye krizinden etkilenen sığınmacıları desteklemek için özel sektör ve altyapı yatırımlarında kullanılmak üzere yaklaşık 900 milyon avro seviyesinde bir finansman sağlanmasının planlandığını açıkladı- EBRD Başkanı Chakrabarti:- “Bu ciddi bir kriz.

LONDRA (AA) – Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Suriye krizinden etkilenen sığınmacıları desteklemek için özel sektör ve altyapı yatırımlarında kullanılmak üzere yaklaşık 900 milyon avro seviyesinde bir finansman sağlanmasının planlandığını açıkladı.

EBRD Başkanı Suma Chakrabarti, yarın Londra’da başlayacak İngiltere, Almanya, Kuveyt, Norveç ve Birleşmiş Milletler ev sahipliğinde gerçekleştirilecek "Suriye'ye ve Bölgesine Destek" başlıklı donörler konferansı öncesinde, bankanın Londra'daki genel merkezinde düzenlenen "Sığınmacılara ev sahipliği yapan toplumlara özel sektör desteği sağlamak" başlıklı toplantıda konuştu.

Chakrabarti, "Bu ciddi bir kriz. Bu krize çözüm bulamamak, meseleleri daha da kötüleştirecektir. Şimdi harekete geçmeliyiz" dedi.

Toplantının ardından konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Chakrabarti, bankanın Türkiye ve Ürdün’de sığınmacıları desteklemek amacıyla altyapı ve özel sektör yatırımlarına yönelik bir finansman hattı oluşturduğunu belirtti. Chakrabarti, "Hibe finansmanını harekete geçirmeye katkıda bulunabilmek için yönetimimiz, hissedarlara önümüzdeki üç sene boyunca (2016-2018) bankanın net gelirinden 100 milyon avro ayrılmasını önerecek" ifadelerini kullandı.

Bankanın yönetimi tarafından kabul edilen finansal destek paketinin önümüzdeki günlerde EBRD’nin hissedarları tarafından da onaylanması bekleniyor.

Bu yıl ilk etapta önce 35 milyon avro ile başlaması öngörülen maddi desteğin, önümüzdeki üç yıl içerisinde toplamda 900 milyon avroya ulaşması hedefleniyor.

EBRD'nin konuya ilişkin yazılı açıklamasında ise Türkiye'nin sadece Suriye’den 2 milyonun üzerinde, Ürdün’ün ise yaklaşık 1,4 milyon sığınmacıya ev sahipliği yaptığı vurgulandı. Açıklamada, EBRD’nin, bu ülkelerin önemli yatırımcı kuruluşları arasında yer aldığının altı çizilerek, "EBRD 2015 yılında Türkiye’ye 1,9 milyar avro seviyesinde yatırım yaptı. Bankamız yüksek seviyede finansman sağlamaya devam etmeyi planlıyor" bilgileri de paylaşıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.