Suriye ordusu Fırat hattında ilerliyor: Deyr Hafir’den sonra Rakka çevresine girdi
Suriye ordusu, Halep’in doğusundaki kırsal alanda bulunan Deyr Hafir beldesinde tam askeri kontrol sağladığını duyurdu. Bu gelişmenin ardından ordu birlikleri, Rakka vilayeti sınırlarına girerek Dibsi Afnan kasabasını kontrol altına aldı. Sahadaki askeri hareketliliğin Fırat Nehri hattı boyunca genişletilerek sürdüğü bildirildi.

YPG/SDG’YE YÖNELİK OPERASYON GENİŞLİYOR
Suriye ordusu, Fırat Nehri’nin batısında terör örgütü YPG/SDG’nin kontrolündeki bölgelere yönelik kapsamlı bir operasyon başlattı. Operasyon öncesinde ordu tarafından, örgütün konuşlandığı noktaları gösteren haritalar paylaşıldı ve sivillere bu alanlardan uzak durmaları yönünde uyarı yapıldı. Uyarıların ardından Deyr Hafir–Meskene hattındaki belirlenen hedefler ateş altına alındı.
Bu gelişmelerin ardından YPG/SDG elebaşı Mazlum Abdi, Halep’ten çekilme kararı aldıklarını açıkladı.

MESKENE KONTROL ALTINA ALINDI, RAKKA HATTINDA YENİ CEPHE
Suriye ordusu, Deyr Hafir’den sonra Meskene beldesinde de kontrolü sağladığını ve birliklerin Rakka’nın güneybatısında tahkimat çalışmalarına başladığını bildirdi. Operasyonun, Fırat Nehri boyunca genişletilerek Madan bölgesinden Rakka’nın güneyi ve Tabka Barajı yönüne doğru yeni bir cephe açıldığı kaydedildi.
Cephe hattındaki AA ekibinin aktardığı bilgilere göre, Suriye ordusu Fırat Nehri boyunca kuzeye doğru ilerleyerek Tabka kenti ve Rakka’nın güney kesimlerine ulaşmayı hedefliyor.

PETROL SAHALARI VE STRATEJİK NOKTALAR ELE GEÇİRİLDİ
Suriye devlet televizyonu el-İhbariyye’ye konuşan askeri kaynaklar, Meskene yönünden ilerleyen birliklerin, Tabka yakınlarındaki Safyan petrol sahası, Rasafa kavşağı ve Thawra petrol sahasını kontrol altına aldığını açıkladı. Bu bölgelerin, askeri ve ekonomik açıdan stratejik öneme sahip olduğu vurgulandı.
SİVİLLER EVLERİNE DÖNMEYE BAŞLADI
Deyr Hafir’de kontrolün sağlanmasının ardından, bölge sakinlerinin evlerine dönmek için belde girişine yöneldiği bildirildi. AA muhabiri, sivillerin Suriye bayrakları taşıdığını, sevinç gösterilerinde bulunduğunu ve dönüşleri sırasında Suriye askerlerinin güvenlik amaçlı eşlik ettiğini aktardı.
TABKA VE RAKKA MERKEZİNE YÖNELİK SİNYALLER
Suriye Ordusu Operasyonlar Dairesi, Fırat Nehri’nin batısında kontrol alanının genişletildiğini ve birliklerin stratejik Tabka kenti yönünde ilerleyişini sürdürdüğünü açıkladı. Askeri harekâtın, planlanan hedefler doğrultusunda adım adım ilerlediği belirtildi.
Öte yandan Suriye Savunma Bakanlığı, Rakka kent merkezine kadar uzanan yeni bir askeri bölge ilanı yaptığını duyurdu. Paylaşılan haritada, askeri bölgenin Fırat Nehri’nin doğusundaki Rakka merkezinin sıfır noktasına kadar uzandığı görüldü.
TABKA İÇİN HEDEF HARİTASI PAYLAŞILDI
Suriye ordusu ayrıca, Tabka’da hedef alınması planlanan terör noktalarına ait bir harita yayımladı. Haritada işaretlenen alanların, PKK/YPG/SDG unsurları tarafından Suriye halkı ve orduya yönelik saldırılarda kullanıldığı belirtildi. Sivillere, bu bölgelerden uzak durmaları yönünde yeniden çağrı yapıldı.
Sahadaki gelişmeler, Suriye ordusunun Rakka ve Tabka hattında askeri baskıyı artırarak ilerleyişini sürdürdüğünü ortaya koyuyor.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.