Suriye sınırındaki güvenlik duvarı tamamlanıyor

Suriye sınırındaki güvenlik duvarı tamamlanıyor
Türkiye ile Suriye arasındaki sınır hattının 300 kilometrelik bölümüne döşenecek, rokete dayanıklı beton blokların yaklaşık 3'te 1'i tamamlandı - Güvenlik önlemleri kapsamında ayrıca 135 kilometrelik hendek de kazıldı

ŞANLIURFA (AA) - RAUF MALTAŞ - Türkiye ile Suriye arasındaki 911 kilometrelik sınır hattının 300 kilometresine döşenecek, rokete dayanıklı beton blokların yaklaşık 3'te 1'i tamamlandı.

AA muhabirinin güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre, İçişleri Bakanlığı tarafından Suriye sınırında "güvenlik kuşağı" oluşturulması amacıyla, sınır boyundaki Şırnak, Mardin, Şanlıurfa, Kilis, Gaziantep ve Hatay valiliklerine ilk etapta gönderilen yaklaşık 250 milyon liralık ödeneğin önemli bir kısmı kullanıldı.

Bu kapsamda, 911 kilometre uzunluğundaki sınırın yaklaşık 300 kilometrelik kısmına beton blokların döşenmesine devam ediliyor. Roket atışına dayanıklı duvarın Hatay ve Şanlıurfa'daki önemli bir bölümü yapıldı.

Sınır hattı boyunca 2 metre genişliğinde ve 3 metre yüksekliğindeki 7 tonluk seyyar blokların tamamlanan kısmında, duvarların üzerilerine jiletli tel de çekiliyor.

Çalışmaların devam ettiği Mardin, Şırnak, Gaziantep ve Kilis sınırındaki beton örme işlerinin gelecek yıl bitirilmesi planlanıyor.

- 135 kilometrelik hendek kazıldı

Suriye sınırındaki kaçakçılığın ve yasa dışı geçiş girişimlerinin önlenmesi amacıyla yürütülen 365 kilometrelik hendek kazma çalışmaları da sürüyor. Suriye ile 160 kilometre sınırı bulunan Gaziantep ve Kilis bölgesinde şu ana kadar 135 kilometre uzunluğunda hendek kazıldı.

Yine sınırın Şırnak, Mardin, Şanlıurfa ve Hatay bölgelerinin belirlenen kesimlerinde de hendek kazma çalışmaları sürüyor.

Önlemler kapsamında sınırın 389 kilometrelik bölümünün aydınlatılması, 161 kilometre tel çekilmesi ve 145 kilometrede de mevcut tel engelin yenilenmesi hedefleniyor.

- Sınırdaki nöbet kulübeleri de güçlendirildi

Sınır hattı boyunca her 50 metrede bir nöbet noktası bulunuyor. Sınırdaki nöbetçi kule ve kulübeleri de güvenlik çalışmaları kapsamında güçlendiriliyor.

Güvenlik güçleri hat boyunca zırhlı araçlarla 24 saat boyunca görev başında bulunuyor.

Mehmetçik, sınır hattını daha iyi görmek için zaman zaman mevzi ve gözetleme kuleleri arasında ağaç ve çalı temizliği de yaparken, bazı stratejik noktaları da gece görüşlü kameralarla izliyor.

Öte yandan, sınır hattındaki şehirlerde olası saldırılara karşı güvenlik güçlerinin daha rahat hareket edebilmesi amacıyla sınıra sıfır noktalardaki arazilerde uzun boylu bitkilerin ekimine de izin verilmiyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.