Suriye uyruklu yabancılara "Yol İzin Belgesi" zorunluluğu

Suriye uyruklu yabancılara "Yol İzin Belgesi" zorunluluğu
KONYA (AA) - Konya Valiliği Suriye uyruklu yabancılar için ulaşım imkanı sağlayan firmaların "Yol İzin Belgesi" olan kişilere hizmet sağlanması gerektiğini...

KONYA (AA) - Konya Valiliği Suriye uyruklu yabancılar için ulaşım imkanı sağlayan firmaların "Yol İzin Belgesi" olan kişilere hizmet sağlanması gerektiğini bildirdi.

Valilik, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye uyruklu yabancılara öncelikle "Ön Kayıt Belgesi" verildiği, gerekli incelemenin ardından geçici koruma altına alınan yabancılara "Geçici Koruma Kimlik Belgesi" ya da "Yabancı Tanıtma Belgesi" düzenlendiği belirtildi.

Suriye uyruklu yabancıların yalnızca kayıt altına alındıkları ilde ikamet etmelerine izin verildiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlimizde bulunan seyahat ve araç kiralama firmaları, taksi durakları ile ulaşım imkanı sağlayan diğer firmalar tarafından kendilerine müracaat eden Suriye uyruklu yabancılardan 'Geçici Koruma Kimlik Belgesi' ya da 'Yabancı Tanıtma Belgesi' ile 'Yol İzin Belgesi' olanlara hizmet sağlanması gerekmektedir. Olmayanlara ise kesinlikle seyahat imkanı sağlanmaması, nüfus hareketliliğinin önlenmesi amacıyla kolluk birimleri tarafından yapılan kontrollerde ikamet il dışında farklı bir ile 'Yol İzin Belgesi' olmaksızın seyahat edenlerin tespit edilmesi durumunda seyahat hizmeti sunan firmalara ilgili mevzuat gereğince gerekli cezai işlemin uygulanması uygun görülmüştür."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.