Suriye'de 200 Pyd/pkk Unsuru Etkisiz Hale Getirildi

Suriye'de 200 Pyd/pkk Unsuru Etkisiz Hale Getirildi
TSK, Halep'in kuzeyindeki Maarrat Umm Hawsh bölgesine dün düzenlenen hava harekatında PYD/YPG terör örgütüne ait toplam 18 hedefi imha etti. Operasyonda 160-200 PYD/PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'deki Halep kentinin kuzeyindeki Maarrat Umm Hawsh bölgesine dün düzenlediği hava harekatında PYD/YPG terör örgütüne ait toplam 18 hedefin imha edildiği bildirildi.

TSK'dan yapılan bilgilendirmeye göre, Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarının bölgede tespit edilen PYD/YPG terör örgütü unsurlarına yönelik düzenlediği hava harekatında paletli zırhlı, araç, karargah binası ve barınak olarak kullanılan 11 hedef ile 7 dinamik hedef imha edildi.

PYD/PKK’nın yeni kontrol altına aldığı bölgede bulunan 18 hedefe 26 bomba atıldı, PYD/PKK unsurlarınca karargah, toplanma, barınma alanı ve silah/mühimmat deposu olarak kullanılan 9 bina, bir zırhlı araç, ikisi silahlı 4 araç imha edildi. Harekat sonucunda 160-200 PYD/PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği belirlendi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı uçaklar, 21.11-23.59 saatleri arasında düzenlenen hava harekatından sonra emniyetle üslerine döndü.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.