Suriye'de çatışmaların sonlandırılması anlaşması

Suriye'de çatışmaların sonlandırılması anlaşması
SNHR:- "Rejim tarafının dün yürürlüğe giren kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki çatışmaların sonlandırılması anlaşmasını 14 kez ihlal etti, ihlal sonucu 15 kişi hayatını kaybetti"

İSTANBUL (AA) - Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), rejim tarafının dün yürürlüğe giren kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki çatışmaların sonlandırılması anlaşmasını 14 kez ihlal ettiğini, ihlal sonucu 15 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

SNHR'den anlaşma ihlaline ilişkin yayımlanan raporda, rejim tarafının dün yürürlüğe giren kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki çatışmaların sonlandırılması anlaşmasını 14 kez ihlal ettiğini, ihlal sonucu 13'ü muhaliflerden 15 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Raporda, "Suriye rejimi ve ortağı Rusya, ateşkesin başlamasını Halep'in bazı bölgelerinde hava saldırıları ve askeri operasyonlarla karşıladı. İhlaller, birçok kente yansıdı. Dera ve Şam kırsalında 4'er, Humus ve İdlip'te 2'şer, Şam ve Lazkiye'de 1'er olmak üzere 14 ihlal tespit edildi" denildi.

ABD-Rusya ortak komitesinden en kısa zamanda bu ihlaller hakkında soruşturma başlatması ve bunları kamuoyuyla paylaşması istenen raporda, ayrıca bu ihlallerin tekrarının önüne geçilmesi gerektiği ifade edildi.

Raporda, ateşkes sağlanmasıyla demokratik rejime götüren geçiş dönemine geçilmesi yolunda siyasi sürecin ilerletilmesi gerektiği, Suriye halkının yaşadığı sıkıntılara ancak bunun son verebileceği kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.