Suriye'de çatışmaların sonlandırılması anlaşması

Suriye'de çatışmaların sonlandırılması anlaşması
Suriye'deki geçici ateşkes, yürürlüğe girdiğinden beri geçen 11 günde 420 kez ihlal edildi- Ateşkes süresince hayatını kaybedenlerin sayısı 83'e yükseldi

İSTANBUL (AA) - Suriye'deki kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının yürürlüğe girmesinden bu yana geçen 11 gün içinde tespit edilen ihlalin 420'ye, hayatını kaybedenlerin ise 83'e ulaştığı bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR) tarafından yayımlanan günlük raporda bugün 81 ihlalin tespit edildiği ve son 11 günde bu rakamın 420'ye ulaştığı ifade edildi.

Ateşkes süresince hayatını kaybedenlerin 83'e yükseldiği bilgisi verilen raporda, yalnızca bugün Esed güçlerinin 1'i kadın 2'si çocuk 7 kişiyi, silahlı muhaliflerin 3'ü kadın 3'ü çocuk 9 kişiyi, PYD'nin ise 1 kişiyi öldürdüğü kaydedildi.

Uluslararası Suriye Destek Grubu eş başkanları ABD ve Rusya, çatışmaların durdurulmasının 27 Şubat 00.00'dan itibaren başlaması konusunda anlaştıklarını duyurmuştu.

BM Güvenlik Konseyi de 26 Şubat gecesi aldığı kararla, Suriye'de çatışmaların durmasını içeren karar tasarısını oy birliğiyle kabul etmiş, kararda, insani yardım konvoylarının en kısa yoldan bir an önce ihtiyaç içindeki halka ulaştırılmasının sağlanması talep edilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.