Suriye'deki enkaz yığını 'Kafr Zita'

Suriye'deki enkaz yığını 'Kafr Zita'
Suriye rejiminin yaklaşık dört yıldır aralıksız olarak bombaladığı Hama'nın kuzeybatısındaki Kafr Zita beldesi büyük bir enkaz yığınına dönüşen görüntüsüyle adeta bir hayalet kenti andırıyor

Suriye rejiminin yaklaşık dört yıldır aralıksız olarak bombaladığı Hama'nın kuzeybatısındaki Kafr Zita beldesi büyük bir enkaz yığınına dönüşen görüntüsüyle adeta bir hayalet kenti andırıyor.

Halihazırda muhalif grupların kontrolünde bulunan belde, 2012'den bu yana rejim güçlerinin her türlü ağır silahla gerçekleştirdiği şiddetli saldırılarına ve geçen yılın sonundan itibaren de Rus savaş uçaklarının bombardımanlarına hedef oluyor.

Beldede varil bombalarına, topçu saldırılarına, havan mermilerine, otomatik silahlarla açılan ateşlere hedef olmayan neredeyse tek ev bulunmazken, binaların kısmen ya da tamamen yıkıldığı ve yaşanmaz hale geldiği görülüyor.

"Kafr Zita, Suriye'nin en tehlikeli ve en çok yıkımın olduğu bölgelerinden biri"
Devam eden saldırılar nedeniyle halkın büyük çoğunluğunun göç etmek zorunda kaldığı Kafr Zita'da hemen her gün gerçekleşen bombardımanlara rağmen çok az sayıda insanın çocuklarıyla birlikte beldede kalmakta ısrar ettiği gözleniyor.

Suriye'nin diğer kentlerinde olduğu gibi burada da ibadethanelerin rejimin bombalarından nasibini aldığı göze çarpıyor. Beldenin en büyük camisinin birkaç defa vurulduğunu anlatan bölge sakinleri, caminin bu haliyle içinde namaz kılınamaz hale geldiğini belirtiyor.

AA muhabirine konuşan, muhaliflere bağlı Sivil Savunma Birimi yetkilisi Hasan el-Arac, rejim ve Rus hava saldırılarının geride bıraktığı manzaraya işaret ederek, "Kafr Zita, Suriye'nin en tehlikeli ve en çok yıkımın olduğu bölgelerinden biri." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.