Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş
Doğu Guta bölgesindeki tek diyaliz ünitesinin işlev görememesi sonucu böbrek yetmezliği olan bir hasta hayatını kaybetti

ŞAM (AA) - Suriye rejimini ablukası nedeniyle Doğu Guta bölgesindeki tek diyaliz ünitesinin işlev görememesi sonucu böbrek yetmezliği olan bir hastanın hayatını kaybettiği bildirildi.

Duma kentindeki Ortak Tıbbi Ofisi Basın Koordinatörü Hasan Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kronik böbrek yetmezliği çeken hasta, diyaliz ünitesinin çalıştırılması için ofisimize başvurdu ancak ünitenin çalıştırılması için gereken cihazların yetersizliği ve sarf malzemesinin tükenmesi nedeniyle kendisine gereken hizmeti veremedik ve hasta hayatını kaybetti" dedi.

Ünitede 17 böbrek hastasının tedavi gördüğünü, bunlar dışında bazı vakalara da zaman zaman hizmet sunduklarını ancak bununla ilgili net bir istatistiğin bulunmadığını ifade eden Muhammed, şöyle devam etti:

"Gereken malzemelerin eksikliği nedeniyle hastaların sağlık durumlarındaki tehlike artıyor. Rejim sağlık kuruluşlarının Guta'ya girişine izin vermediği için söz konusu malzemelerin sağlanması konusundaki çağrılarımıza cevap vermedi."

Ortak Tıbbi Ofis, geçen hafta Doğu Guta bölgesinde, diyaliz cihazlarında kullanılan sarf malzemelerinin tükenmesinden dolayı böbrek hastalarının ölümle karşı karşıya kaldığını belirtmişti.

Doğu Guta bölgesindeki ilçe ve beldelere 4 yıldan bu yana karadan ve havadan saldıran Esed güçleri, söz konusu bölgeye insani yardımın girmesine izin vermiyor. Muhaliflerin kontrolündeki bölgeye uzun zamandan bu yana elektrik ve su verilmiyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.