Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş
AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Mogherini: - "Bir kaç gün önce Türkiye dahil hepimiz tansiyonun düşürülmesi ve ateşkes kararı aldık. Sahada işlerin ters yönde gitmesi umduğumuz bir şey değil"

BRÜKSEL (AA) - AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, "Sadece bir kaç gün önce Türkiye dahil hepimiz tansiyonun düşürülmesi ve ateşkes kararı aldık. Sahada işlerin ters yönde gitmesi umduğumuz bir şey değil" dedi.

AB Dışilişkiler Konseyi toplantısı öncesi açıklama yapan Mogherini, Almanya'nın Münih kentinde düzenlenen Suriye toplantısında ateşkes kararı alındığına dikkat çekti.

Mogherini, tüm tarafların buna bağlı kalmasını ve Halep'ten başlayarak ateşkesin ve insani yardımlara erişimin mümkün kılınmasını beklediklerini kaydetti.

Türkiye'nin terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'yi vurmasına dair bir soru üzerine Mogherini, "Sadece bir kaç gün önce Türkiye dahil hepimiz tansiyonun düşürülmesi ve ateşkes kararı aldık. Sahada işlerin ters yönde gitmesi umduğumuz bir şey değil" diye konuştu.

Mogherini, "Rusya, Batı'yla yeni bir Soğuk Savaş'tan bahsetti. Bu, Batı için ne ifade ediyor?" şeklindeki soruya da "Bugünlerde bir Soğuk Savaş iklimi görmüyorum" yanıtını verdi.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.