Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş
AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Mogherini: "Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü'nün hastanesine olanlar hiçbir şekilde kabul edilemez"

BRÜKSEL (AA) - AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Suriye'de Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü'nce (MSF) desteklenen hastaneye yönelik saldırının hiçbir şekilde kabul edilmez olduğunu bildirdi.

Mogherini, AB Dışilişkiler Konseyi Toplantısı'nın ardından düzenlediği basın toplantısında, Suriye'deki gelişmeleri değerlendirdi. Münih'te olan tüm tarafların alınan kararlara uygun hareket etmesinin önemine değinen Mogherini, "Sivillerin korunması, özellikle de sağlık tesisleri, sivil toplum kuruluşlarının çalışmaları ve insani yardım faaliyetlerinin garantiye alınması esastır. Bu bağlamda, Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü'nün hastanesine olanlar hiçbir şekilde kabul edilemez. Tüm taraflara, en temel insan haklarına saygı göstermeleri ve sivillerin korunmasına odaklanmaları için baskı yapmayı sürdüreceğiz" dedi.

Mogherini, rejimle varılan anlaşma çerçevesinde Suriye'nin başkenti Şam'da insani yardım ofisi açma kararı aldıklarını ve ofisin birkaç hafta içinde çalışmaya başlayacağını söyledi.

- "Kesinlikle Avrupa açısından bu savaşın askeri bir çözümü yok"

AB Yüksek Temsilcisi, Türkiye'nin PKK'nın Suriye uzantısı PYD mevzilerini vurması ile ilgili AB'nin pozisyonunun ne olduğunun sorulması üzerine ise şunları söyledi:

"Sadece AB'nin değil, Türkiye ve diğer tarafta Rusya dahil hepimizin pozisyonu, DAEŞ ve El Nusra hariç tüm hedeflere dönük ateşkes uygulamasına gidilmesi. Aldığımız karar bu. AB'nin pozisyonu ve sahada olması gereken de bu. Eğer bu kararla uyumlu adımlar atmazsak, Suriye'deki savaş sona ermeyecek. Kesinlikle Avrupa açısından bu savaşın askeri bir çözümü yok."

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü (MSF), destek verdiği Suriye'nin İdlib şehrinde Ma'arat Al Numan'daki hastaneye düzenlenen saldırıda aralarında sağlık çalışanlarının da bulunduğu en az 7 kişinin hayatını kaybettiğini, bir süredir haber alınamayan 8 kişinin ise öldüğünden endişe edildiğini duyurmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.