Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş
Humus'ta rejimin kontrolünde bulunan bölgede bomba yüklü iki araçla düzenlenen saldırıda ölü sayısı 40'a yükseldi

HUMUS (AA) - Suriye'nin iç kesimlerinde yer alan Humus kentinde, bomba yüklü iki araçla düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 40'a yükseldiği bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, intihar eylemcilerinin kullandığı bomba yüklü iki aracın Humus'ta rejim güçlerinin kontrolünde olan ez-Zehra mahallesi yakınındaki Sittin caddesinde 20 dakika arayla infilak ettirildiği saldırılarda ölü sayısı 40 'a çıktı. Olayda 100'ün üstünde de yaralı var.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA ise Humus Valisi Talal el-Berrazi'ye dayandırdığı haberinde "eş zamanlı gerçekleşen iki patlamada en az 25 kişinin öldüğü, 39 kişinin yaralandığı" belirtildi. Haberde, yaralılardan pek çoğunun durumunun ağır olduğu ve ölü sayısının artabileceği kaydedildi.

Daha önce alınan bilgilerde Humus'ta Esed güçlerinin kontrolünde olan Sittin caddesinde bomba yüklü iki aracın infilak etmesi sonucu 25 kişinin öldüğü, 100 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.