Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş
BM'nin tıbbi yardımı Şam'ın Muaddamiye ilçesine ulaştırıldı

CENEVRE (AA) - Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Şam'ın Muaddamiye ilçesine acil ihtiyaç duyulan ilaçların ulaştırıldığını bildirdi.

Örgütten yapılan açıklamada, kuşatma altındaki Muaddamiye ilçesine antibiyotik ve ağrı kesici ilaçların ulaştırıldığı ifade edildi.

DSÖ Suriye Koordinatörü Azret Kalmykov, yerel sağlık çalışanlarının ihtiyaç duydukları antibiyotik ve ağrı kesici ilaçları 40 bin kişinin yaşadığı Muaddamiye'ye ulaştırdıklarını söyledi.

DSÖ, 17 Şubat'ta da kuşatma altındaki ilçeye 15 ton tıbbi malzeme göndermiş ancak yardım tırlarındaki bazı hayati ilaçların girişine izin verilmemiş, ilaçlar yardım tırlarından çıkarttırılmıştı.

DSÖ Suriye Temsilcisi Elizabeth Hoff ise "Önümüzdeki günlerde cerrahi malzemelerin sevkıyatının da onaylanmasını umut ediyoruz" dedi.

Hoff bütün taraflara Suriye'nin her yerine insani yardımların engelsiz bir şekilde ulaştırılmasına ve tıbbi yardımların koşulsuz sevkıyatına izin verilmesi çağrısında bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.