Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş
Dareyya ilçesindeki onlarca kadın ve çocuk, BM'den ilçeye insani yardımları ulaştırmasını talep etti

ŞAM (AA) - Suriye’nin başkenti Şam'ın güneyinde 3 yıldan beri rejimin ablukası altında bulunan Dareyya ilçesindeki onlarca kadın ve çocuk, Birleşmiş Milletler'in (BM) ilçeye insani yardımları ulaştırması talebiyle gösteri düzenledi.

Çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının yürürlüğe girmesinden bu yana 12 gün geçmesine rağmen ilçeye yardımların ulaşmamasından şikayet eden onlarca kadın ve çocuk gösteri düzenledi.

AA muhabirine konuşan Dareyya Basın Merkezi Müdürü Husam el-Ahmed, gösteriyi kadın ve çocukların düzenlemesinin, rejimin Dareyya'da sivillerin bulunmadığı yönündeki söylemini yalanladığını belirterek, ilçeye rejimin 3 yıl önce başlattığı ablukadan bu yana insani yardımların girmediğini ifade etti.

Dareyya’da yaşayan yaklaşık 12 bin sivilin kaçak yollardan elde ettiği gıdalar sayesinde ayakta kalabildiğini kaydeden Ahmed, rejimin 1,5 aydan beri ablukayı güçlendirmesinin ardından, daha önce depoladıkları gıda maddeleri ile idare ettiklerini söyledi.

Uluslararası Suriye Destek Grubu eş başkanları ABD ve Rusya, çatışmaların durdurulmasının 27 Şubat günü gece yarısından itibaren başlaması konusunda anlaştıklarını duyurmuştu.

BM Güvenlik Konseyi de 26 Şubat gecesi aldığı kararla, Suriye'de çatışmaların durmasını içeren karar tasarısını oy birliğiyle kabul etmiş, kararda, insani yardım konvoylarının en kısa yoldan bir an önce ihtiyaç içindeki halka ulaştırılmasının sağlanması talep edilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.