Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş
Halep'in kuzeyinde DAEŞ karşısındaki ilerleyişini sürdüren muhalifler iki köyün kontrolünü ele geçirdi

HALEP (AA) - Suriye'de muhaliflerin Halep'in kuzeyinde oluşturulması öngörülen güvenli bölgede bulunan iki köyü terör örgütü DAEŞ'in elinden aldığı bildirildi.

Yerel kaynaklar, Sultan Murat ile Mutasın Tugayı adı verilen muhalif grupların, Halep'in kuzeyinde Azez-Carablus Mari hattında oluşturulması öngörülen güvenli bölgede yer alan Tel Batal ve Ahmediye köylerini terör örgütü DAEŞ'ten aldığını belirtti.

Muhaliflerin Tel Şair ve Kemeliye köylerini de kuşattığını ifade eden kaynaklar, bölgede taraflar arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını aktardı.

- ''DAEŞ, halkı canlı kalkan olarak kullandı"

Öte yandan bölgedeki çatışmaları takip eden yerel medya aktivisti Nasır Ebu Mahmud da ''terör örgütü DAEŞ'in Ahmediye köyünde halkı muhaliflere karşı canlı kalkan olarak kullandığını'' söyledi.

Söz konusu köyde sivillerin zarar görmemesi için muhaliflerin operasyonu çok hassas yürüttüğünü vurgulayan Ebu Mahmud, ''Muhalifler, Ahmediye köyünde kontrolü sağladıktan sonra DAEŞ'in muhtemel bombalı saldırılarına karşı köyü boşalttı'' dedi.

Ebu Mahmud ayrıca Ahmediye ve Tel Batal köylerinde terör örgütü DAEŞ'in büyük zayiat verdiğini vurguladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.