Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş
Ayn el-Arab kırsalında mayın patlaması sonucu 7 çocuk hayatını kaybetti

HALEP (AA) - Suriye'nin Ayn el-Arab (Kobani) kenti kırsalında DAEŞ'in kontrolü sırasında bir eve yerleştirildiği tahmin edilen mayınların patlaması sonucu 7 çocuğun hayatını kaybettiği bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, kentin güneydoğusundaki Derb Hasan köyünde çobanlık yapan 10-12 yaşlarındaki 7 çocuğun boş bir eve girmesinin ardından patlama sesi duyuldu. Kaynaklar, evdeki mayınların patlaması sonucu akraba olan 7 çocuğun olay yerinde hayatını kaybettiğini belirtti.

Köyün terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD kontrolünde olduğunu belirten kaynaklar, PYD'nin bölgenin mayınlardan temizlendiğini bildirmesinin ardından köye geri dönüşler olduğunu kaydetti.

PYD, 2015'in ilk aylarında silahlı kanadı YPG, Özgür Suriye Ordusu, Peşmerge ittifakı ve koalisyon güçlerinin havadan desteğiyle Ayn el-Arab'ın kontrolünü ele geçirmişti.

Terör örgütü DAEŞ, çekildiği bölgelere mayın döşemeyi savaş taktiği olarak kullanıyor. Bölgede daha önce de benzer mayın patlamaları meydana gelmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.