Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş
Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü: - "Geçtiğimiz hafta yeniden alevlenen çatışmalar 35 binden fazla kişinin, DAEŞ güçlerinin ele geçirdiği ve cephe hattının çok yaklaştığı kamplardan kaçmasına neden oldu. Şu anda 100 binden fazla kişi, çatışmalardan yalnız

CENEVRE (AA) - Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) örgütü, Suriye'nin Halep vilayetinde yer alan Azez bölgesinde, terör örgütü DAEŞ'in aktif cephe hattı, Kürt grupların kontrolündeki topraklar ve Türkiye sınırı arasında sıkışıp kalan 100 binden fazla insanın çatışmalardan yalnızca 7 kilometre uzaklıkta Suriye içinde Türkiye'nin sınır bölgelerine sığınmış durumda olduğunu açıkladı.

MSF'den yapılan yazılı açıklamada, "Geçtiğimiz hafta yeniden alevlenen çatışmalar 35 binden fazla kişinin, DAEŞ güçlerinin ele geçirdiği ve cephe hattının çok yaklaştığı kamplardan kaçmasına neden oldu. Şu anda 100 binden fazla kişi, çatışmalardan yalnızca 7 kilometre uzaklıkta Türkiye'nin sınır bölgelerine sığınmış durumda" bilgisine yer verildi.

MSF, Suriye'de şiddetlenen çatışmaların aynı zamanda bölgedeki bazı sağlık tesislerinin kapanmasına ve sağlık çalışanlarının bölgeden uzaklaşmasına neden olduğunu duyurdu.

- Bir haftada 700 acil servis hastası

MSF Suriye Program Direktörü Muskilda Zancada, yaptığı yazılı açıklamada, "Bugün bir kez daha on binlerce insanın evlerini terketmek zorunda kaldığını görüyoruz. Fakat ne yazık ki bu insanların sığınabileceği güvenli bir bölge yok. İnsanlar, kanlı ve acımasız bir savaşın tam ortasında sıkışıp kalmış durumda" ifadelerini kullandı.

MSF'nin bölgedeki çalışmalarıyla ilgili olarak Zancada, "Sağlık ekiplerimiz bir süredir son derece zor şartlar altında çalışıyor. İnsani krizin ulaştığı boyutun ciddiyeti nedeniyle an itibarıyla acil tıbbi müdahalelere odaklanma kararı aldık. Sadece geçtiğimiz hafta, 24 savaş yaralısının da aralarında olduğu toplam 700 hastayı acil servis bölümümüzde tedavi ettik" değerlendirmesinde bulundu.

MSF Ortadoğu Operasyon Yöneticisi Pablo Marco ise Avrupa Birliği'nin (AB) Suriyeli mültecilere yönelik öncelikleriyle Kuzey Suriye'deki mevcut durum arasında "acımasız bir çelişki" bulunduğunu belirterek, "AB ülkelerinin Türkiye-Suriye sınırına yığılmış olan on binlerce insanın güvenliğini sağlamak yerine, Suriyeli mültecileri Türkiye'ye geri göndermeye odaklanması kabul edilemez" değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamada, MSF'in Suriye'nin kuzeyinde 6 sağlık tesisi işlettiği ve ülke çapında, çoğu kuşatma bölgelerinde yer alan 150'den fazla sağlık merkezine destek verildiği vurgulanarak, Azez bölgesindeki hastanenin, çatışmalardan kaçan binlerce insanın bölgeye akın etmesi nedeniyle şubat ayından bu yana mevcut kapasitesinin iki katına çıkardığı bilgisi verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.