Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş
IKBY Başkanı Barzani, Kamışlı ilçesinde rejim birlikleri ve PYD güçleri arasında çıkan çatışmalarda yaralananların bölgedeki hastanelerde tedavi edilmesi yönünde talimat verdi

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin, Suriye'nin Haseke iline bağlı Kamışlı'da rejim birlikleri ve PYD militanları arasındaki çatışmalarda yaralananların bölgedeki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınması yönünde talimat verdiği bildirildi.

Başkanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Barzani, Kamışlı ilçesinde rejim birlikleri ve terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD güçleri arasında çıkan çatışmalar sonucu yaralananların IKBY'deki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınması yönünde talimat verdi.

Açıklamada, yaralıların kabulü için kolaylıklar sağlanacağı belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı:

"Kürdistan Başkanı Mesut Barzani'nin talimatı üzerine, Kamışlı ilçesinde meydana gelen çatışmalar sonucu yaralananların tedavi edilmesi için bölgedeki sağlık merkezleri ve hastanelerde gerekli tedbirler alındı."

Suriye'nin kuzeydoğusunda Beşşar Esed rejimi ve PYD'nin birlikte kontrol ettiği Kamışlı'da taraflar arasında son günlerde hakimiyet mücadelesi yaşanıyor. Taraflar arasında dün yaşanan çatışmalarda 7 PYD militanı ve 13 rejim milisi ölürken, örgüt rejime ait güvenlik kurumu binalarını da kuşatmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.