Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş
Fransa, Halep'te sivillere yönelik saldırıları kınadı

PARİS (AA) - Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, Suriye'de rejime ait savaş uçaklarının, müttefikleriyle birlikte Halep'te sivillere yönelik saldırılarını kınadı.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Ayrault, ''Suriye rejiminin müttefiklerinin hava desteğiyle birlikte Halep'in kontrolünü ele geçirmek için başlattığı saldırılar çok büyük endişe kaynağı yaratıyor.'' dedi.

Suriye'de ateşkese uyulması için uluslararası camianın Esed rejimine yönelik baskı yapması konusunda seferber olmasını isteyen Fransız Bakan, ''Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı kararına uygun olarak siyasi geçiş dönemine öngören ciddi müzakerelere derhal geçilmesi çağrısı yapıyorum.'' ifadesini kullandı.

Suriye rejimine ait savaş uçaklarının, Halep'te muhaliflerin kontrolündeki bölgelere bugün düzenlediği hava saldırısı sonucu en az 11 kişi hayatı kaybederken, 35 kişi yaralanmıştı.

Son bir hafta içinde Halep'e yönelik saldırılarda ölen sivillerin sayısının ise 200'e ulaştığı tahmin ediliyor.

Halep'te dün bir hastaneye düzenlenen saldırıda, aralarında sağlık görevlileri de içinde olmak üzere en 30 kişi hayatını kaybetmişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.