Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş
İHH Suriye Çalışmaları Kilis Koordinasyon Merkezi Basın Sorumlusu Ersoy: - "Son 4 ay içerisinde 14 milyon 250 bin ekmek ve 2 milyon 625 bin kap sıcak yemek, savaştan etkilenen halka dağıtıldı"

KİLİS (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Suriye Çalışmaları Kilis Koordinasyon Merkezi Basın Sorumlusu Zafer Ersoy, son 4 ayda Suriye'de yaşanan olaylardan zarar gören insanlara 14.5 milyon ekmek ile 2 milyon 625 bin sıcak yemeğin ulaştırıldığını söyledi.

Ersoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kilis Lojistik Merkezinde kurulu alanda her gün 120 bin ekmek ile 25 bin kap yemeğin hijyenik şartlar altında üretilerek, Suriye'de bulunan kamplara gönderildiğini bildirdi.

Vakıf olarak ocak ayından itibaren Suriye'den göçün artmasıyla çalışmaların da hızlandığını ifade eden Ersoy, şöyle konuştu:

"Anadolu'nun ve dünyanın dört bir yanından duyarlı insanların göndermiş olduğu yardımlar, koordinasyon merkezine geliyor. Burada oluşturulan alanlarda düzenlenip, tırlarla birlikte Suriye'ye gönderiliyor. Ayrıca, fırınımızda ve aş evimizde kullanmak üzere lojistik merkezimizde stoklanıyor bunların bir kısmı her gün kullanılarak sıcak yemek ve ekmek olarak Suriye'ye ulaştırılıyor. Her gün ortalama olarak 7 ile 13 arasında insani yardım gönderiyoruz. Bunların içerisinde yetimler, çocuklar ve aileler için çeşitli malzemeler bulunmaktadır. Çadır, battaniye, gıda, hijyen paketleri. Bunların hepsini Suriyeli kardeşlerimize ulaştırarak onların ihtiyaçlarını karşılamış oluyoruz. Son 4 ay içerisinde 14 milyon 250 bin ekmek ve 2 milyon 625 bin kap sıcak yemek savaştan etkilenen halka dağıtıldı."

Ersoy, Türk halkına gösterdikleri yardımseverlikten dolayı teşekkür etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.