Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş
Alperen Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Mican: - "Türkmendağı unutulmamalı, burası bizlere Osmanlı'nın mirasıdır. Tüm Müslüman Türk milletine sesleniyoruz. Burayı unutmasınlar. Burası Türkiye'nin gerçekten ikinci Çanakkalesi'dir"

HATAY (AA) - Alperen Ocakları Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, "Türkmendağı unutulmamalı, burası bizlere Osmanlı'nın mirasıdır. Tüm Müslüman Türk milletine sesleniyoruz. Burayı unutmasınlar. Burası Türkiye'nin gerçekten ikinci Çanakkalesidir." dedi.

Mican ve beraberindekiler, Yayladağı ilçesinde Türkmen temsilcilerle bir araya geldi.

Alperen Ocakları olarak uzun süredir ziyaretlerde bulunarak Suriye Türkmenlerinin sorunları ve ihtiyaçları konusunda görüşmeler yaptıklarını belirten Mican, bu sürede Türkmendağı'na ellerinden geldiğince yardım gönderdiklerini belirtti.

Başlattıkları kampanya kapsamında Türkmendağı'na 100 ev ve iki medrese yapacaklarını kaydeden Mican, "Türkmendağı'nda barınma imkanı yok denecek kadar az. Bu nedenle oradaki güvenli bölgelere ilk etapta 100 ev yapacağız." şeklinde konuştu.

Projelerine tüm hayırseverlerden destek isteyen Mican, evlerin kısa sürede tamamlanması için çalışmalara başlanıldığını ifade etti.

Bölgede bir süredir sessizliğin hakim olduğunu belirten Mican, şunları kaydetti:

"Dün buraya geldik ve bomba seslerinden uyuyamadık adeta. Sesler Yayladağı ilçesine kadar geliyordu. İki gündür yoğun saldırı var. Çok zor durumdalar. Türkmendağı unutulmamalı, burası bizlere Osmanlı'nın mirasıdır. Tüm Müslüman Türk milletine sesleniyoruz. Burayı unutmasınlar. Burası Türkiye'nin gerçekten ikinci Çanakkalesidir. Bu toprakları bizim de namusumuz olarak görüyoruz. Bu nedenle her daim bu kardeşlerimizin yanındayız. Türkmendağı'nı Allah'ın izniyle unutturmayacağız."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.