Suriye'deki iç savaş ve Türkiye'deki terör saldırılarına tepkiler

Suriye'deki iç savaş ve Türkiye'deki terör saldırılarına tepkiler
ÇORUM (AA) - Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Çorum Şubesi tarafından Suriye'deki iç savaş ve Türkiye'deki terör saldırıları...

ÇORUM (AA) - Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Çorum Şubesi tarafından Suriye'deki iç savaş ve Türkiye'deki terör saldırıları protesto edildi.

Hürriyet Meydanı'nda bir araya gelen ve kentte yaşayan bazı Suriyeli sığınmacıların da aralarında bulunduğu grup, tekbir getirerek, "Yaşasın Suriye direnişimiz", "İslami hareket engellenemez", "Katil Rusya Suriye’den defol", "Katil PKK, katil PYD" şeklinde slogan atıldı.

Grup adına konuşan Özgür-Der Çorum Şube Başkanı Murat İslam, 5 yılı dolduran Suriye direnişinin insanoğlunun yapabileceği iyi ve kötü şeyleri gösteren bir süreç olduğunu söyledi.

Suriye halkının, İran ve Rusya gibi güçlü ordulara sahip iki ülkenin açık biçimde ve tüm güçleriyle Esed rejiminin yanında yer almalarına ve fiilen Suriye’yi işgal etmelerine rağmen mücadeleye devam ettiklerini dile getiren İslam, "Kuzeyde PYD ile çarpışan kardeşlerimiz, diğer tarafta DAEŞ ile ve Allah'ın hudutlarını çiğneyen alçaklıklarla mücadele etmektedir ama Allah’ın izniyle hiçbir cephede direniş kırılamadı. Türkiye ise Suriye sorununda mazlumlardan ve direnişten yana bir tutum takınarak adalet ve insanlık değerlerini yücelten bir örneklik ortaya koymuştur. Doğrudur, Suriyeli mazlumlara sahip çıkmak suretiyle bugün için çeşitli boyutlarıyla bedel ödemektedir ama şüphesiz yarınlara onurlu bir miras bırakmak ancak bedel ödemeyi göze alanların harcıdır." ifadelerini kullandı.

- Beyoğlu'ndaki terör saldırısı

Beyoğlu'ndaki terör saldırısını da kınayan İslam, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yararlılara acil şifalar diledi.

Konuşmaların ardından Suriye'deki iç savaş ile Türkiye'deki terör saldırılarında hayatını kaybedenler için dua edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.