Suriyeli anne "bir umut" oğullarından haber bekliyor

Suriyeli anne "bir umut" oğullarından haber bekliyor
Suriye'deki iç savaştan 2 kızı ve 3 torunuyla kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli anne, öldüklerini sandığı ancak daha sonra yaşadıklarını öğrendiği 2 oğlundan yıllardır haber alamıyor- Oğullarına kavuşacağı günün hayaliyle yaşayan Suriyeli Bakkur: - "İki

ŞANLIURFA (AA) - MÜSLÜM ETGÜ - Suriye'deki iç savaştan 2 kızı ve 3 torunuyla kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli anne, geride bırakmak zorunda kaldığı 2 oğlundan 3 yıldır haber alamıyor.

Suriyeli Fatma Bakkur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savaşın başladığı ilk yıl Esed rejimi ordusunun attığı havan topunun evlerine düşmesi nedeniyle eşini kaybettiğini anlattı.

Esed rejiminin ordusunda görevli 2 oğluyla Suriye'den kaçmak istediklerini belirten Bakkur, ancak oğullarının Esed askerleri tarafından vurulduğunu duyunca öldükleri düşüncesine kapılarak 2 kızı ve 3 torunuyla Humus'u terk ettiklerini söyledi.

Hama'ya yakın bir köye gittiklerini ancak buranın da Esed rejimi tarafından kuşatıldığını aktaran Bakkur, "Burası da Esed rejimi tarafından 2 ay boyunca kuşatılınca yiyecek bulmakta zorlanıyorduk. Artık bir süre sonra insanlar açlıktan ölmeye başladı." dedi.

- "Esed'in askerleri onlarca kadına tecavüz ettikten sonra keserek öldürdü"

Köyde yaşayanların Sünni oldukları için Esed rejimi askerlerince havadan ve karadan bombalandığını ancak çevredeki Alevilerin yaşadığı köylere dokunulmadığını ifade eden Bakkur, "Esed'in askerleri benim gözlerimin önünde küçük kızların da bulunduğu onlarca kadına tecavüz ettikten sonra keserek öldürdü. Yaklaşık 250 insanı gözlerimin önünde öldürdüler. Bu benim gördüklerimi Allah kimseye göstermesin. Tam bir vahşetti." diye konuştu.

Yaklaşık 2 ay süren esaretin ardından Humus'tan yaya olarak kaçtıklarını anlatan Bakkur, gündüzleri yürüyerek geceleri ise dinlenerek 4 gün sonunda Hama'ya vardıklarını söyledi.

Hama'da bir süre kaldıktan sonra araçla Reyhanlı'ya geldiklerini belirten Bakkur, şöyle devam etti:

"Reyhanlı'da bir süre yaşadıktan sonra yaklaşık 2 yıl önce Akçakale'ye geldik. Burada bir hayırseverin yardımıyla bir yıl kirada yaşadık. Yaklaşık 6 ay önce oradan çıktık ve hayırseverler tarafından yetimler için oluşturulan bu eve taşındık. Çalışanımız yok. Hayırseverlerin yardımlarıyla geçinmeye çalışıyoruz. Benim şu anda 2 bin 500 lira kira ve gıda borcum var ve ödeyemiyorum. Akçakale Belediyesi ve Akçakale Kaymakamlığı bize yardımda bulunuyor ama yetmiyor. Hayırseverlerden bize yardımcı olmalarını bekliyorum."

- "Oğullarımdan 3 yıldır haber alamıyorum"

Hama'dan ayrıldıktan sonra oğullarının yaşadığını ancak sakat olduklarını öğrendiğini aktaran Bakkur, oğullarını çok özlediğini ve onlara kavuşacağı günün hayaliyle yaşadığını gözyaşlarıyla anlattı. Bakkur, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 3 yıldır 2 oğlumdan haber alamıyorum. İki oğlumun da Esed tarafından sakat bırakıldığını birisinin Suriye'de diğerinin ise Ürdün'de yaşadığını duydum ama ikisine de ulaşamıyorum. Evli olan oğlumun 3 çocuğu var. Anneleri de Suriye'de kaldı. Şimdi 2 kızım ve torunlarıma bakmaya çalışıyorum."

Suriyeli anne "bir umut" oğullarından haber bekliyor

Suriyeli anne "bir umut" oğullarından haber bekliyor

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.