Suriyeli baba, görmeyen oğluna çare arıyor

Suriyeli baba, görmeyen oğluna çare arıyor
Merdivenlerden düşerek yaralanan ve görme yetisini kaybeden 3 yaşındaki Rami'nin babası, oğlunun yeniden görebilmesi için destek bekliyor- Suriyeli Baba Elşemi: - "Oğlumun yeniden görmesi 30 bin lira olan ameliyat parasının bulunmasına bağlı"

HATAY (AA) - SALİM TAŞ - Suriye'nin Hama kentinde merdivenlerden düşerek yaralanan ve görme yetisini kaybeden 3 yaşındaki Rami Elşemi'nin babası, oğlunun yeniden görebilmesi için Türkiye'de çare arıyor.

Baba Adnan Emin Elşemi (26), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1,5 yıl önce oğlu Rami'nin oyun oynadığı sırada evin açık kalan kapısından dışarı çıktığını ve yaklaşık 2 metre yüksekliğindeki merdivenlerden düşerek yaralandığını söyledi.

Kafasını çarpan oğlunu kentteki bir sahra hastanesine götürdüklerini anlatan baba Elşemi, şöyle devam etti:

"Oğlum merdivenlerden kafasının üstüne düşerek ağır yaralandı. Bir süre Hama'da bulunan hastanede tedavi gördü ancak darbe sonucu görme yetisinin azaldığını öğrendik. Bunun üzerine çocuğumun görebilmesi için çare aramaya başladım. Zaten savaş nedeniyle ülkemdeki hastaneler vurulduğundan oralarda da hizmet verilemiyordu. Ben de çocuğumun tedavisi için devam eden çatışmaların ortasında 1,5 yıl önce Türkiye'ye geldim."

Baba Elşemi, Türkiye'ye sığındıktan sonra oğlu Rami'yi önce Antakya Devlet Hastanesine daha sonra Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdüğünü belirtti.

- "Bir ay önce sol gözü yeniden görme yetisini kaybetmeye başladı"

Yapılan muayeneler sonucunda, doktorların oğlunun sağ gözünün tamamen, sol gözünün ise kısmen görme yetisini kaybettiğini söylediklerini aktaran Elşemi, şu ifadeleri kullandı:

"Doktorlar, çocuğumun hemen ameliyat olması gerektiğini söylediler, ben de kabul ettim. Ameliyattan sonra oğlumun sol gözü biraz daha iyi görmeye başladı. Tedavisi tamamlandıktan sonra bir süre Hatay'da kaldık ancak maddi imkansızlık yüzünden yeniden Suriye'ye geri döndük ancak yaklaşık bir ay önce oğlumun sol gözü yeniden görme yetisini kaybetmeye başlayınca oğlumu ve eşimi yanıma alarak tekrar Hatay'a geldim. Hastanedeki doktorlar, oğlumun burada ameliyatının yapılamayacağını söylediler."

- Ameliyatı için 30 bin lira gerekiyor

Elşemi, oğlunun yeniden görebilmesi için araştırma yapamaya başladığını dile getirerek oğlunu Ankara'da özel bir göz hastanesine götürdüğüne işaret etti.

Doktorların oğlunun sol gözünün yeni bir ameliyatla tekrar görebileceğini söylediğini anlatan Elşemi, "Oğlumun yeniden görmesi, 30 bin lira olan ameliyat parasının bulunmasına bağlı. Benim maddi durumun yeterli değil. Hayırseverlerden yardım bekliyorum" dedi.

Elşemi, şu an Hatay'da kendi imkanlarıyla kiraladıkları evde kaldıklarını ve işsiz olduğunu bildirerek tek isteğinin oğlunun yeniden görmesi olduğunu kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.