Suriyeli hakemin hedefi Spor Toto Basketbol Ligi

Suriyeli hakemin hedefi Spor Toto Basketbol Ligi
- Savaştan kaçarak sığındığı Türkiye'de kariyerini sürdüren Suriyeli basketbol hakemi Samer Tifeour, Spor Toto Basketbol Ligi'nde maç yönetmeyi hedefliyor- Tifeour: "Türkiye kucak açmasaydı, Türkiye Basketbol Federasyonu da beni kendi hakemi gibi kucaklam

DENİZLİ (AA) - İBRAHİM SÜZER - Ülkesindeki iç savaştan kaçarak sığındığı Türkiye'de kariyerini sürdüren Suriyeli basketbol hakemi Samer Tifeour, A klasman hakemliğe yükselerek Spor Toto Basketbol Ligi'nde maç yönetmek istiyor.

Suriye'de 20 yıldır hakemlik yapan ve 1. lig karşılaşmalarını yöneten Samer Tifeour, yaşadığı Halep'ten iç savaş nedeniyle ailesini de alarak Türkiye'ye kaçtı.

Hakemlik kariyerini Türkiye'de de devam ettirmek için Türkiye Basketbol Federasyonuna (TBF) yaptığı başvuru kabul edilen, seminerlerdeki başarısı sonrası B klasman hakemi olarak düdük çalmaya başlayan Tifeour, bu sezon Kadınlar Basketbol 1. Ligi ve Erkekler 2. Lig karşılaşmalarını yönetmeye hak kazandı.

Kadınlar Türkiye Kupası'nda 3, Federasyon Kupası'nda 5 ve Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde 6 maç olmak üzere toplam 14 maçta düdük çalan Tifeour, A klasman hakemliği hedefliyor.

Tifeour, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok sevdiği hakemliği Türkiye'de sürdürmekten dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, kendisine destek verenlere teşekkür etti.

Türkiye'de karşılaştığı bazı sorunlarda TBF yetkililerinin kendisini savunduğunu ifade eden Tifeour, kendisine duyulan güveni boşa çıkarmamak için yoğun çalıştığını dile getirdi.

Basketbolcularla diyalog kurabilmek için Türkçe öğrendiğini belirten Tifeour, sporda dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olan Türkiye'de maç yönetmenin heyecan verici olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Burada bana çok yardımcı oldular. Gerek hükümet gerekse Türkiye Basketbol Federasyonu benimle çok yakından ilgilendi. Siz bana sporun gerçek anlamını öğrettiniz. Benim görüşüm, Türk insanı, insanlık ve ahlak açısından dünyada birinci sırada. Türkiye kucak açmasaydı, Türkiye Basketbol Federasyonu da beni kendi hakemi gibi kucaklamasaydı, savaş bu aşkımı elimden alacaktı. Verilen destekle tekrar çok sevdiğim basketbol hakemliğime devam ediyorum."


-"Ailemle Türk vatandaşlığına geçmek istiyoruz"


Ailesiyle Türkiye'de bulunmaktan, yaşamaktan çok mutlu olduğunu, Türkiye'nin Suriyelilere yaptığı yardımın unutulamayacağını anlatan Tifeour, şunları kaydetti:

"Aileme, akrabalarıma ve tüm Suriyeli kardeşlerime, ülkemi kasıp kavuran çirkef savaş gölgesinde karşılaştıkları zorluklar karşısında bizlere sundukları yardımlar, bir şeyle tarif edilemez. Söz konusu iyiliği hiçbir Suriyeli unutmayacağı gibi ülkelerine döndüklerinde takdir ve şükranla anacaklardır. Türk hükümeti ve halkının biz Suriyelilere yaptıkları yardımlar tarihin ak sayfalarına bir insanlık dersi olarak yazılacaktır. Belki dünya, dünyanın tüm insanlık değerlerini yitirdiği bir zamanda bu dersten bir şeyler öğrenmek için bir gün onu okuyacaktır. Allah, Türkiye halkını ve topraklarını korusun."

Samer Tifeour, ülkesine dönmek istemediğini, ailesiyle Türkiye'de yaşamak ve Türk vatandaşlığına geçmek istediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.