Suriyeli kardeşler "sessiz dünyalarına" çare arıyor

Suriyeli kardeşler "sessiz dünyalarına" çare arıyor
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa'ya yerleşen Cellud ailesi, konuşma ve işitme engelli 3 kız çocuğu için işitme cihazı desteği bekliyor- Baba Cellud: "Zor koşullarda yaşıyoruz ama en acısı çocuklarımın durumu. Aslında tedavi olabilseler belki de

ŞANLIURFA (AA) - Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Şanlıurfa'da kiraladıkları evde kalan Cellud ailesi, konuşma ve işitme engelli 3 kız çocuğu için işitme cihazı desteği bekliyor.Üç yıl önce Rakka kentinde yaşayan Nasır Cellud (50), çatışmaların şiddetlenmesi üzerine 2 eşi ve 24 çocuğuyla Türkiye'ye sığındı. Şanlıurfa'ya gelen aile, daha sonra merkez Eyyübiye ilçesinde kiraladıkları eve yerleşti.Çocuklarından Büşra (4), Nihal (8) ve Eya'nın (10) işitme engeli bulunan Cellud ailesinin en büyük isteği evlatlarının hayata küsmeden, sağlıkla büyümesini görebilmek. Çocukları için istedikleri işitme cihazlarını "dünyanın en büyük hazinesi" diye nitelendiren aile, hayırseverlerin desteğini bekliyor.
- "En acısı çocuklarımın durumu"
Baba Nasır Cellud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin kendileri gibi milyonlarca Suriyeliye kucak açtığını belirtti.İç savaş nedeniyle zor günler geçirdiklerini ifade eden Cellud, "Burada zor koşullarda yaşıyoruz ama en acısı çocuklarımın durumu. Aslında tedavi olabilseler belki de engelleri ortadan kalkar ancak bizim durumumuz ortada. İnsanlarla da yeterince irtibat kuramadığımız için pek bir şey yapamıyoruz" diye konuştu.
- "İşitme cihazı takılırsa acımız hafifleyecek"
Anne Nücud Cellud da 3'ü erkek, 11 çocuğu olduğunu söyledi.Kızlarından 3'ünün işitme ve konuşma engeli bulunduğunu belirten Cellud, "Kızlarıma işitme cihazı takılırsa acımız hafifleyecek. Ekonomik açıdan sıkıntılıyız. Yardım bekliyoruz. Savaştan kaçtık. Evlerimiz yıkıldı. Eşim hasta" dedi.En büyük isteğinin kızlarının mutluluğu olduğunu dile getiren Cellud, "Dışarı çıktıklarında çocuklar, onları azarlıyor. 'Bizimle oynamayın' diyorlar. Bu bizi çok üzüyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.