Suriyeli sığınmacılara yardım

Suriyeli sığınmacılara yardım
İSTANBUL (AA) - Gaziosmanpaşa Belediyesi ,Yıldıztabya Sosyal Yardım Bürosu’nda düzenlediği programla ilçede yaşayan Suriyeli sığınmacılara çeşitli...

İSTANBUL (AA) - Gaziosmanpaşa Belediyesi ,Yıldıztabya Sosyal Yardım Bürosu’nda düzenlediği programla ilçede yaşayan Suriyeli sığınmacılara çeşitli yardımlarda bulundu.

İlçede ikamet eden mültecilere ve çocuklarına gıda olarak mama, meyve suyu yardımı yapılırken, giyim ve ev eşyası sorunu yaşayan ailelere de mont ve ayakkabı ile ikinci el televizyon, kanepe, oturma grubu, baza, halı gibi ürünler teslim edildi.

Burada konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Eroğlu, ilçede bulunan mülteci ailelerin çocuklarına mama yardımı yaptıklarını anlattı.

Çocukların beslenmede problem yaşadıklarını ve bu kapsamda 20 bin paket mama dağıtıldığını ifade eden Eroğlu, şunları kaydetti:

“Bizler bu çocukların gelecek dünyamızın merhameti ve vicdanı olacaklarını düşünüyoruz. Bu çocuklar beslenmede problem yaşadıkları için ailelerin bu anlamda bizden talepleri oldu. Bizler de bu taleplere cevapsız kalamazdık, sırtımızı dönemezdik. Gaziosmanpaşa Belediyesi olarak küçük çocuklara mama kampanyası başlattık. Bu kampanyaya da çeşitli firmalarımız destek oldular. Mama yardımlarımız düzenli olarak 2 ayda bir veriliyor. Giyim olarak da mont ve ayakkabı yardımlarımızı devam ettiriyoruz.”

Eroğlu, ailelerin eşya yardımına da ihtiyacı olduğunu dile getirerek, “İkinci el eşyada bir kampanya başlattık. Vatandaşımızın verdiği kullanılmayan eşyaları hemen oradan alıp mülteci ailelerimizin evlerine getirip veriyoruz. Vatandaşlarımız da bu konuya ciddi duyarlı olurlarsa gelecekte bu çocuklarımız, millet olarak yapmış olduğumuz bu yardımları tarih boyunca unutmayacaklardır” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.